Ήταν ο Σαμαράς κι οι άλλοι 9 ο στόχος ή το μέσο; - Free Sunday
Ήταν ο Σαμαράς κι οι άλλοι 9 ο στόχος ή το μέσο;

Ήταν ο Σαμαράς κι οι άλλοι 9 ο στόχος ή το μέσο;

Σε ένα έγγραφο, το οποίο υπογράφει η κυρία Ελένη Τουλουπάκη, ως εισαγγελέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αναφέρεται ότι η εισαγγελία εντόπισε έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες σε ένα έγγραφο του FBI.

Πρόκειται για έναν μάρτυρα ο οποίος είχε προσφερθεί να καταθέσει στις αμερικανικές αρχές για να τις βοηθήσει να ξεδιαλύνουν το σκάνδαλο με τις παράνομες μίζες της εταιρείας.

Έναντι αμοιβής μη ευκαταφρόνητης, όπως είναι γνωστό από την αμερικανική δικονομία.

Υπό μία προϋπόθεση όμως.

Ότι θα μπορεί να αποδείξει την αλήθεια των καταγγελιών του.

Διότι πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση του και να διεκδικούν την ίδια αμοιβή.

Έπρεπε λοιπόν για τους εγχώριους μάρτυρες του FBI να βρεθεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που να τους καθιστά πιο ελκυστικούς από τους άλλους.

Αυτό ήταν η ανάμειξη πολιτικών προσώπων.

Διότι άντε να αποδείξει ο Σαμαράς ότι δεν πήρε τροχήλατη βαλίτσα γεμάτη πεντακοσάευρα στο Μαξίμου.

Με βάση το έγγραφο που διέρρευσε, εικάζεται βάσιμα ότι η κυρία Τουλουπάκη τον κάλεσε να καταθέσει αμέσως μετά.

Διαγράφεται μία βασική σύμπτωση επιδιώξεων ανάμεσα στους μάρτυρες του FBI και σε κυβερνητικά στελέχη της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Αν αποδεικνυόταν ότι οι πολιτικοί της περιόδου πριν τον ΣΥΡΙΖΑ τα έπαιρναν, οι πρώτοι θα ήταν αξιόπιστοι στην αμερικανική δικαιούνη και θα κέρδιζαν την αμοιβή, οι δεύτεροι θα είχαν εξοντώσει τους πολιτικούς τους αντίπαλους.

Διότι, όπως είχε πει και ο κ.Παύλος Πολάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακέρδιζε τις εκλογές, αν κάποιοι από τους πολιτικούς του αντιπάλους, έμπαιναν στη φυλακή.

Άρα είχε κάθε λόγο να τους “ψάξει”.

Αν τους έψαχνε και επιβεβαίωνε τις καταγγελίες, θα ενισχυόταν η αξιοπιστία των εγχωρίων μαρτύρων του FBI.

Αν ενισχυόταν η αξιοπιστία τους, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την αμοιβή από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες θα είχαν μπροστά τους την απόδειξη ότι η NOVARTIS υπερέβαινε τις πρακτικές του υγιούς ανταγωνισμού.

Άλλωστε, όπως είπε ένας μάρτυρας στην προανακριτική, οι πολιτικοί εναντίον των οποίων τον προέτρεψαν να καταθέσει, ήταν τελειωμένοι και δεν θα ήταν καν στην επόμενη βουλή.

Κι όπως λένε, είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη η αμοιβή που δίνουν οι Αμερικάνοι.

To πολύ γνωστό δικηγορικό γραφείο των ΗΠΑ, η εταιρεία KKC, Kohn, Kohn and Colapinto, η οποία ασχολείται στις ΗΠΑ με την υπόθεση Novartis, στον ιστότοπο της αναφέρει με υπερηφάνεια ότι κέρδισε τη μεγαλύτερη αμοιβή για μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος στην ιστορία των ΗΠΑ. Πρόκειται για τον Μπάντλι Μπικερφελντ πήρε αμοιβή 104 εκ. δολάρια για την συνεισφορά του στην αποκάλυψη της φοροδιαφυγής του ελβετικού τραπεζικού γίγαντα UBS AG, η οποία πλήρωσε πρόστιμο 780 εκ. δολαρίων. Δηλαδή ο μάρτυρας πήρε το 13,3% του προστίμου.

Δυστυχώς για αυτούς, οι πολιτικοί δεν τελειώνουν όταν τους χαρακτηρίζουν τελειωμένους οι αντίπαλοι τους, αλλά στις κάλπες.

Και οι ελληνικές κάλπες άλλα έδειξαν αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να στραφούν εναντίον οσων τους είχαν δώσει τη διαβεβαίωση.