O ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της Θείας Κοινωνίας την εποχή του κοροναϊού; - Free Sunday
O ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της Θείας Κοινωνίας την εποχή του κοροναϊού;

O ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της Θείας Κοινωνίας την εποχή του κοροναϊού;

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για τον κοροναϊό, είναι μία ανακοίνωση για όλα τα γούστα. Εξαρτάται πώς τη διαβάζει κανείς.

Κοινώς, δηλαδή, στην ανακοίνωση από τη μία προτρέπουν τις ευπαθείς ομάδες να μην προσέρχονται σε χώρους συνάθροισης, ανάμεσα στους οποίους είναι και η εκκλησία, αλλά δε λαμβάνουν μέτρα για όσους το πράττουν.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά θεωρούν ότι όσοι είναι επαρκώς γενναίοι ή άμυαλοι, μπορούν να κοινωνούν κιόλας.

Απλά και πρακτικά υποστηρίζει τη Θεία Κοινωνία, διότι προφανώς θα ήταν μεγάλη ανατροπή στην καθεστηκυία της τάξη να παραδεχθεί ότι ενδέχεται η Θεία Κοινωνία να δημιουργεί πρόβλημα και προτίμησε την αποθάρρυνση της προσέλευσης στις εκκλησίες, από το να ομολογήσει ότι η Θεία Κοινωνία μπορεί να αποτελέσει διαδικασία μετάδοσης του ιού.

Οι πιστοί βέβαια που ανταποκρίνονται δεν είναι και εξαιρετικά πολλοί, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Το μείζον είναι ότι η Εκκλησία αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και επιδεικνύει εμμονή στην «προστασία του προϊόντος» της με μεταφυσικά κριτήρια.

Προφανώς η παρέμβαση της πρέπει να αξιολογηθεί στο πλαίσιο των μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Στο ίδιο πλαίσιο που εξετάστηκε η αδιαφορία ανθρώπων στους οποίους είχε επιβληθεί καθεστώς καραντίνας στον Πύργο Ηλείας, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κάνουν βόλτα στην πλατεία.

Ο δήμαρχος ειδοποίησε τον Εισαγγελέα.

Στην περίπτωση όμως της ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου, το θέμα μετατράπηκε σε πολιτικό.

Το Υπουργείο Υγείας δεν άκουσε την ανακοίνωση και ο ΕΟΔΥ δεν πήρε θέση.

Η δε αντιπολίτευση ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, αν συμφωνεί με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αποφεύγοντας να πάρει θέση για την ίδια την ανακοίνωση: «Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι τι λέει η Ιερά Σύνοδος, αλλά τι λέει η Πολιτεία και συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, που έχουν και την αποκλειστική κοινωνική ευθύνη για τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία των πολιτών», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του.

Πρακτικά δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να καταδικάσει, ή να ζητήσει ανάκληση της απόφασης της Ιεράς Συνόδου, αλλά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εμφανίσει τον Μητσοτάκη ταυτιζόμενο με την Εκκλησία.

Δηλαδή, αν ο ΕΟΔΥ, το Υπουργείο Υγείας, ή ο Μητσοτάκης συμφωνεί με την απόφαση, αρκεί αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Για εξυπνάδα καλή είναι, αλλά οι ίδιοι θα απευθύνουν έκκληση στους πιστούς να μην μεταλαμβάνουν για λόγους προστασίας της υγείας του κοινωνικού συνόλου;