Παρέμβαση Στάινμαϊερ στη… γραμμή Μητσοτάκη - Free Sunday
Παρέμβαση Στάινμαϊερ στη… γραμμή Μητσοτάκη

Παρέμβαση Στάινμαϊερ στη… γραμμή Μητσοτάκη

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Γερμανίας Στάινμαϊερ ενίσχυσε το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινείται ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση των προκλήσεων του Ερντογάν.

Η παρέμβαση Στάινμαϊερ έχει ξεχωριστή σημασία γιατί είναι ο κορυφαίος πολιτειακός παράγοντας της Γερμανίας και προέρχεται από το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του οποίου υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι ο κ. Μητσοτάκης μπόρεσε με την πολιτική που ακολουθεί να επιτύχει όχι μόνο την εθνική συσπείρωση αλλά και την ευρύτερη δυνατή ευρωπαϊκή υποστήριξη.

Ο Στάινμαϊερ υπογράμμισε ότι: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να εκβιαστεί από μια κυνική πολιτική που αποστέλλει σκόπιμα χιλιάδες ανθρώπους στο αδιέξοδο.» Αφού έστειλε το πολιτικό μήνυμα στον Ερντογάν τόνισε με τον ακόλουθο τρόπο την υποστήριξή του στις επιλογές Μητσοτάκη: «Η ΕΕ δεν μπορεί να παραιτηθεί από την προστασία των εξωτερικών συνόρων της όπως επίσης και από την προστασία της από την ανεξέλεγκτη συνοριακή διέλευση.»

Με τις δηλώσεις του ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της Γερμανίας δίνει την καλύτερη απάντηση και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία συνεχίζουν να ασκούν κριτική στην κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και έναντι του Ερντογάν.