Το τίμημα της ιδεοληψίας - Free Sunday
Το τίμημα της ιδεοληψίας

Το τίμημα της ιδεοληψίας

Θυμάστε τις προεκλογικές προειδοποιήσεις για το επερχόμενο αστυνομικό κράτος της δεξιάς; Θυμάστε κάποιους να λένε προεκλογικά ότι θα έρθουν οι ακροδεξιοί και ταυτοχρόνως νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ και θα περιορίσουν τις ατομικές μας ελευθερίες; Τις κραυγές των "δημοκρατικών πολιτών" για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και στις καταλήψεις κτιρίων και πανεπιστημίων; Τις καταγγελίες για την αστυνομική βία στη Λέσβο και τη Χίο; Για τη φασιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά της Κυβέρνησης στα συγκεκριμένα νησιά; Κάτι θα θυμάστε!

 

Υποθέστε ότι βρίσκεστε στη θέση του Μητσοτάκη στα μέσα Ιανουαρίου και έχετε στα χέρια σας στατιστικές αναλύσεις που δείχνουν ότι 100 διαπιστωμένα κρούσματα κορωνοϊού σημαίνουν 1000 ως 2000 πραγματικά στην κοινωνία. Ότι τα κρούσματα αυτά αυξάνονται κατά 25% κάθε δύο ημέρες. Δηλαδή ότι τα δύο χιλιάδες θα είναι 4.000 σε έξι ημέρες και 8.000 σε δώδεκα ημέρες. Ότι 1 έως 5% από τα πραγματικά κρούσματα αυτά θα γίνουν θάνατοι (κάντε το λογαριασμό .....). Θάνατοι άμεσοι, μόνο από τον ιό. Ότι η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας θα είναι τέτοια, που θα κινδυνεύει κανείς να πεθάνει και από απλή σκωληκοειδίτιδα διότι απλά και μόνο δεν θα υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι σε νοσοκομείο. Ξεχάσατε μήπως ότι και από το απλό "σκουλήκι" πεθαίνει κανείς και μάλιστα γρήγορα;

Ποια απόφαση θα παίρνατε για να προλάβετε το κακό;

 

Θυμηθείτε πριν πάρετε την απόφαση ότι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που εδώ και χρόνια παλεύουν ενάντια στα εμβόλια ! Ότι πιστεύουν ακράδαντα πως μας ψεκάζουν. Ότι έχει γεμίσει ο κόσμος και το διαδίκτυο με αναλύσεις που προβλέπουν την παγκόσμια πανδημία ως όπλο των τραπεζών και του κεφαλαίου για να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων. Ότι η παγκοσμιοποίηση, οι εξωγήινοι, το κεφάλαιο, ο μπαμπούλας (... όχι ο Κώστας !) απεργάζονται το κακό μας. Υπάρχουν και οι θρησκειομάχοι εκ παραλλήλου.

 

Ψηφίζονται και οι μεν και οι δε, όπως γνωρίζουμε....

 

Σας λένε οι αναλύσεις, πραγματικές και αδιαμφισβήτητες, μιας και η Κίνα ακόμη μετράει, ενώ η Ιταλία δίπλα επιβεβαιώνει, ότι πρέπει να κλείσεις τα πάντα αυστηρά και να το τηρήσεις απαρέγκλιτα, αλλά ... ξέρετε .... θα σας πούνε φασίστα ή όργανο της παγκόσμιας τάξης, που χειραγωγεί τις μάζες.

 

Ξέρετε ότι αν κατεβάσετε το στρατό θα σηκωθεί αντίδραση. Αντίδραση ενστικτώδης, διότι πολύ απλά έτσι μάθαμε να λειτουργούμε, η οποία μπορεί να εξελιχθεί και σε διαδήλωση ή ανυπακοή.

 

Διαλέγετε τον ήπιο δρόμο .... περιμένετε το κακό να ξεκινήσει και φροντίζετε να κατεβάζετε το διακόπτη πιο γρήγορα από τους άλλους. Στο μεταξύ το κακό παραδίπλα στην Ιταλία έγινε ανεξέλεγκτο. Περιμένετε το παράδειγμα να συνετίσει τους πολίτες. Κερδίζετε την αναγνώριση, ελπίζετε ότι θα κερδίσετε τη μάχη της πανδημίας. Ξέρετε ότι τα μέσα που διαθέτετε είναι λίγα και ότι η απομόνωση είναι το μεγάλο όπλο. Οι πολίτες αναγνωρίζουν το προτέρημα της ηγεσίας και ... ξεκινάνε για εκδρομή και βόλτα στην παραλία.

Είσαι ο Πρωθυπουργός.

Περιμένεις το κίνημα ενάντια στην ιδεοληψία και τη συνωμοσιολογία να γεννηθεί και να εξελιχθεί, ενώ (και επειδή) στο μεταξύ, οι νεκροί ανεβαίνουν.

Κατεβάζεις το στρατό.

 

Η δημοκρατία, έχει ενίοτε βαρύ τίμημα.

Στην επόμενη κρίση, ελπίζεις ότι οι πολίτες θα έχουν μάθει να αξιοποιούν καλύτερα την πληροφορία και τη γνώση που άφθονη μας παρέχεται πλέον. Ότι θα μάθουν να ξεχωρίζουν την επιστήμη από τα σκουπίδια. Ότι θα θυμηθούν ότι η τήρηση αρχών και αξιών, βασικό προτέρημα του Έθνους μας κάποτε, πρέπει να επανέλθει ως αξία ζωής.

 

Οι θεσμοί υπάρχουν για τους σεβόμαστε και να λειτουργούν. Και πάντοτε φέρνουν καλύτερο αποτέλεσμα από το αντάρτικο του καθενός μας.

 

Η Δημοκρατία (και η γνώση), έχει πάντοτε βαρύ τίμημα. Όχι όταν κατεβαίνει ο στρατός. Όταν την καταχρώμαστε.