Μία χρήσιμη πλην αντιφατική απόφαση - Free Sunday
Μία χρήσιμη πλην αντιφατική απόφαση

Μία χρήσιμη πλην αντιφατική απόφαση

Η απόφαση για την πώληση εφημερίδων στα supermarket και τα άλλα μαγαζιά πώλησης τροφίμων είναι μία χρήσιμη απόφαση διότι με κάποιο τρόπο λύνει το πρόβλημα της διανομής του τύπου.

Όμως η κυβέρνηση διεύρυνε το ωράριο λειτουργίας των supermarket έτσι ώστε να αποφεύγεται o συνωστισμός στα supermarket και η γενική κατευθυνση που δίνεται είναι να μην προσέρχονται οι καταναλωτές πάνω από μία φορά την εβδομάδα για τα ψώνια τους.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβερνηση διεύρυνε τις ώρες λειτουργίας των supermarket κατά δυο ημερησίως, από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ το κανονικό ώραριο ήταν από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και επέμεινε και για την κυριακάτικη λειτουργεία παρά τη δυσαρέσκεια πολλών ιδιοκτητών μικρόμεσαίων επιχειρήσεων αλλά των εργαζομένων του κλάδου, οι οποίοι υποστηρίζουν με βάσιμα επιχειρήματα ότι δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν γιατί έχουν και μείωση προσωπικού από την εφαρμογή των ρυθμίσεων για τις άδειες ειδικού σκοπού για τη διευκόλυνση των γονέων απο τα κλειστά σχολεία αλλά και την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Σύμφωνα με τα ημερήσια δελτία πώλησης, οι εφημερίδες τις καθημερινές πωλούν περίπου 45-50.000 φυλλα και τις Κυριακές περίπου 130.000 φύλλα. Η απόφαση όμως για την πώληση των εφημερίδων στα supermarket σημαίνει πρακτικά ότι ένα μέρος από αυτούς τους αναγνώστες, θα πάνε στα σουπερμάρκετ να πάρουν τις εφημερίδες, άρα θα υπάρξει αύξηση της προσέλευσης των πελατών στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων.

Προφανώς είναι σωστό να βρεθούν οι μηχανισμοί για τη δυνατότητα του τύπου να φτάνει στους αναγνώστες του.

Όμως η συγκεκριμένη απόφαση έχει μία αντίφαση. Εξυπηρετεί τις εφημερίδες, αλλά υπηρετεί τα μέτρα κατά της δημιουργίας συνωστισμών, έτσι ώστε να περιορισθεί η εξάπλωση του κορωναϊού;