Δέρνοντας τον πρύτανη: Μια βίαιη λευκή πετσέτα; - Free Sunday
Δέρνοντας τον πρύτανη: Μια βίαιη λευκή πετσέτα;

Δέρνοντας τον πρύτανη: Μια βίαιη λευκή πετσέτα;

Μια πρώτη ανάγνωση των σκέψεων που κυριαρχούν στην κυβέρνηση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προσανατολίζεται στην ίδρυση ενός σώματος για τη φύλαξη των πανεπιστημίων, το οποίο θα μπορεί να ενεργοποιεί τη πρόσκληση για συνδρομή της αστυνομίας χωρίς να χρειάζεται η έγκριση του πρύτανη.

Δεν ξέρω αν αυτό θα το δεχτούν οι πρυτάνεις, οι οποίοι χάνουν μια αρμοδιότητα την οποία βεβαίως σπανίως ασκούσαν. Ελάχιστοι είχαν καλέσει την αστυνομία για επεισόδια. Ίσως ούτε καν την πυροσβεστική.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι απεργάζεται την κατάργηση του ασυλου. Αν το υλοποιήσει, θα το οφείλει στην ακραία συμπεριφορά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Ουσιαστικά αυτοί οι οποίοι έκαναν την επίθεση στον πρυτανη, άνοιξαν τον δρόμο για αυτό το οποίο προσπαθούσαν να αποτρέψουν.  Την αλλαγή στη διαδικασία της διασφάλισης της ασφάλειας στο πανεπιστήμιο.

Ουσιαστικά δηλαδή διευκόλυναν την κυβέρνηση να κάνει εκείνο το οποίο την κατάγγελαν ότι ήθελε να κάνει, εκείνο το οποίο όμως εμφανιζόταν να διστάζει να κάνει.

Ήταν τόσο βέβαιοι ότι  οι αντιδράσεις στην ακραία πρόκληση δεν μπορούν να τους αγγίξουν, όπως δηλώνουν στην χθεσινή ανάρτηση ή είναι πραναγγελία αποχώρησης. λόγω της ήττας που φέρνει η εκκένωση των καταλήψεων; 

Το ερώτημα θα απαντηθεί σε συνάρτηση με τις  δράσεις του Ρουβίκωνα, οι οποίες τον τελευταίο καιρο θυμίζουν όλο και περισσότερο ενημερωτική εκστρατεία προσκόπων...