Η Ικαρία αναθερμαίνει εκλογικά σενάρια - Free Sunday
Η Ικαρία αναθερμαίνει εκλογικά σενάρια

Η Ικαρία αναθερμαίνει εκλογικά σενάρια

Η κυβέρνηση χθες παραδέχτηκε ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στο «πρόχειρο γευμα» που παρέθεσε ο βουλευτής Στεφαναδης θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί.

«Στις μελλοντικές περιοδείες του Πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προφανώς η κυβέρνηση ήταν πολιτικά εκτεθειμένη από τις εικόνες, και θα ήταν χειρότερη η κατάσταση αν δεν την διευκόλυναν οι υπερβολές της αντιπολίτευσης.
«Αν το κορονογλεντι της Ικαρίας το είχε διοργανώσει κάποιος πολίτης θα ήταν παντού πρώτη είδηση», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνοντας την βαρύτητα του γεγονότος. Διότι το πρόβλημα δεν ήταν το ότι γλέντι. Δεν υπάρχουν πολλοί λογικοί άνθρωποι που να πιστεύουν ότι ο Μητσοτάκης πήγε στην Ικαρία για να γλεντήσει.

Το πρόβλημα ήταν ότι ήταν συνάθροιση, η οποία δημιούργησε συνωστισμό, που, όπως είπε προχθές ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κορωνοιου.

Ευλογως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θίγει το θέμα "συνάθροιση". Διότι δίνει μάχες καταγγέλλοντας τις απειλές στο δικαίωμα της συνάθροισης.

Όμως κι η τοποθέτηση της κυβέρνησης δεν θέτει σε αμφισβήτηση το δικαίωμα της συνάθροισης. Το γλέντι διαψεύδει.

Ουσιαστικά δηλαδή και τα δύο μεγάλα κόμματα συμμερίζονται την ίδια άποψη για τις συναθροίσεις. Οι οποίες όμως απαγορεύονται. Σε κλειστό χώρο σε, κατ' εξαίρεση επιτράπηκαν τα εννέα άτομα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά,  και μόνο από δύο.οικογενειες.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε "μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού".
Προφανώς εν μέσω πανδημίας αφού διαβεβαιώνει ότι "θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα".

Μήπως η Ικαρία αναθερμαίνει τα εκλογικά  σενάρια;