ΕνδοΣΥΡΙΖΑϊκές πιέσεις στον Τσίπρα με μοχλό τη Μαρέβα - Free Sunday
ΕνδοΣΥΡΙΖΑϊκές πιέσεις στον Τσίπρα με μοχλό τη Μαρέβα

ΕνδοΣΥΡΙΖΑϊκές πιέσεις στον Τσίπρα με μοχλό τη Μαρέβα

Η σημερινή αποκαλυψη  στις ηλεκτρονικες σελίδες του  Documento ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα  Γραμποφσκι "έκανε εν μέσω καραντίνας ταξιδακι στην Αίγυπτο", δείχνει φαινομενικά να ενεργοποιεί τα "αντιμαρεβικα" αντανακλαστικά της εφημερίδας αλλά ουσιαστικα επιβεβαιώνει ότι ο κ.Τσιπρας κάνει στροφή στις προτιμήσεις του στα μέσα ενημέρωσης.

Η αποκάλυψη, η οποία έχει ήδη διαψευστεί, φαινομενικά έχει ως στόχο τη Μαρέβα αλλά ουσιαστικα προσπαθεί να οδηγήσει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, να υπερασπιστεί τον αυτουργο της.

Μόλις δύο ημέρες πριν, τη δόξα της Ικαρίας, δηλαδή την αποκάλυψη για το βίντεο της παρουσίας του πρωθυπουργού στην Ικαρία, καρπώθηκε ένα ένα νέο μέσο, το οποίο υποστηρίζει μεν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κουβαλα ελάχιστα, "βάρη" από την κυβερνητική θητεία του.
Κι όχι μόνο αυτό αλλά ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτηση του στον νυν πρωθυπουργό.

Ο "εμπευστης" της σημερινής "αποκάλυψης" δείχνει να πιστεύει ότι στο δίλημμα "εμένα ή τον Μητσοτάκη", το οποίο θα τεθεί αν δεν ανακαλέσει το σημερινό δημοσίευμα, ο Τσίπρας θα τον υποστηριξει. Και αυτον.

Έτσι νόμιζε κι ο Λαφαζάνης όταν είπε στον Τσίπρα "εμένα ή το μνημόνιο" κι ο Καμμένος όταν του  είπε "εμένα ή συμφωνία με τους δίπλα".

Ομως ο κ. Τσίπρας δείχνει να έχει αλλάξει προτιμώμένα μέσα ενημερωσης με ότι σημαίνει αυτό για την παραπομπή Παπαγγελοπουλου κι άλλες εκρεμμείς υποθέσεις.

Το ότι στην αυλή του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ,  σφάζονται δημοσιογραφικά παλικάρια για το ποιο του είναι πιο χρήσιμο, δείχνει ότι από τη στιγμή που προσελκύει εκδοτικό ενδιαφερον, μπορεί να επιβεβαιωθεί το υπό Μαραντζιδη ρηθέν ότι κάποια μέρα μπορεί και να επιστρεψει στην εξουσία.
Δείχνει όμως και ότι οι ωφελημένοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιβίωσαν με άνεση στην πρώτη φάση της περιόδου Μητσοτάκη κι επανακάμπτουν.
(Βέβαια μπορεί απλώς να μην ήταν αγνωμονες, αλλά αυτό στην πολιτική και στα μέσα ενημέρωσης, είναι σπάνιο.)
Κυρίως όμως επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς την φημολογούμενη πρόσληψη νέου συμβούλου στρατηγικής.
Ομως νέος σύμβουλος και νέα ερείσματα μπορεί να σημαίνει ότι η κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί μπροστά στην ανάγκη για αναπροσαρμογές για την αντιμετώπιση ενός νέου ΣΥΡΙΖΑ.