Η αριστοτεχνική προετοιμασία μιας ακομη κωλοτουμπας - Free Sunday
Η αριστοτεχνική προετοιμασία μιας ακομη κωλοτουμπας

Η αριστοτεχνική προετοιμασία μιας ακομη κωλοτουμπας

Η συζήτηση για την περίφημη δήλωση του κ.Τσιπρα για την.αποδοχη του ρίσκου για τον κίνδυνο μολύνσεων στις διαδηλώσεις είναι το σύνηθες πλαίσιο το οποίο δημιουργεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να εισαγάγει το ακροατήριο του στην επικείμενη κωλοτουμπα.

Μετά την ακραία δήλωση περί ρισκου έρχεται η διευκρίνιση της ότι δέχεται αλλά δεν αναλαμβάνει.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που οργανώνει τις διαδηλώσεις κατά του νόμου Κεραμεως. Δεν θα μπορούσε άλλωστε με τις πενιχρές δυνάμεις που έχει στα πανεπιστήμια. Άλλωστε θέλει να ισχυρίζεται ότι η αναταραχή είναι η έκφραση της αντιθεση που ο ίδιος και το κόμμα του εκφράζουν διότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ήττα της κυβέρνησης.

Όμως σε αυτές οι συγκρούσεις win win λύσεις δεν υπάρχουν. Η κυβερνητική άποψη περνα στη κοινωνία κι αυτό το βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Για αυτό παράλληλα ο κ.Τσιπρας ανοίγει το παράθυρο στο νέο ακροατήριο του, το οποίο ανησυχεί για τις επιπτώσεις της πανδημίας.

"Η σκέψη και ο φόβος όλων μας είναι αν θα μπορέσουμε να μην κολλήσει η γιαγιά ο παππούς", είπε σήμερα στη βουλή.

Αν συνδεθούν οι διευκρινίσεις περί αποδοχής κι όχι ανάληψης του ρίσκου με το ενδιαφέρον για τους παππούδες και τις γιαγιάδες, είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει τη μετεωρική μετακίνηση του από την "επιθυμητή" θέση στη "ρεαλιστική" με την δέσμευση ότι ο νόμος για την πανεπιστημιακή αστυνομία, θα καταργηθει μόλις αναλάβει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέτοιες μετεωρικες αλλαγές υπήρξαν πολλές στην περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα με χαρακτηριστικότερη εκείνη από το δημοψήφισμα για το όχι στους δανειστες, στην υπογραφή του νέου μνημονίου.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τη θέση που πήρε στο Πολυτεχνειο, όταν ήλθε η ώρα των συμβολισμών.

"Ολιγομελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, θα καταθέσει στεφάνι στον μαρτυρικό χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ και από εκεί θα κατευθυνθεί συμβολικά στην πρεσβεία των ΗΠΑ"