Αγάπη μόνο - Free Sunday
Αγάπη μόνο

Αγάπη μόνο

Μια γιορτή-κατασκεύασμα «φυτεύτηκε» εκεί κοντά στις χειμερινές εκπτώσεις για να εξυπηρετήσει την παγκόσμια κατανάλωση.

Μια ημέρα γεμάτη κόκκινα τριαντάφυλλα, λούτρινα αρκουδάκια και σοκολατάκια, που αντιμετωπίζεται από τους «διανοούμενους» ως γραφική και από τους influencers ως πάρτι. Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να μην έχει σοβαρή υπόσταση, να μην είναι μια κατανυκτική ημέρα της χριστιανοσύνης, χτύπησε όμως διάνα στα ρομαντικά κύτταρα που κρύβουν ακόμα και οι πιο σκληροί τεχνοκράτες του έρωτα, για να γίνει τελικά μια παγκόσμια γιορτή, που, ναι, μπορεί να είναι φλύαρη και αστεία και λίγο χαζούλα, με νερόβραστες ταινίες που «ανοίγουν» ειδικά εκείνη την ημέρα, και υπερμεγέθεις ευχητήριες κάρτες με λόγια μελιστάλαχτης αγάπης που ανταλλάσσουν μικροί και μεγάλοι περισσότερο σαν αστείο, παραμένει όμως στο τέλος μια καλή αφορμή για να πεις «σ’ αγαπώ». Κι αυτό πάντα θα είναι σπουδαίο.

Φέτος, στη δίνη της παγκόσμιας πανδημίας, φαίνεται να αποκτά μια πιο ουσιαστική, σχεδόν θεμελιώδη βάση, να βρίσκει τη σοβαρότητα που τόσο της έλειπε.

Φέτος, που δεν μπορούμε να αγκαλιαστούμε και να φιληθούμε, ο Άγιος Βαλεντίνος φαίνεται να είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε – μια ημέρα διαφυγής από τον ζόφο, μια ημέρα υπενθύμισης αυτού που πραγματικά μετράει στις ζωές μας: αγάπη μόνο.