Ο Μητσοτάκης "σπρώχνει" τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Ο Μητσοτάκης "σπρώχνει" τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητσοτάκης "σπρώχνει" τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Η χθεσινή απόφαση της συγκλήτου του ΑΠΘ με την οποία  "ζητά την άμεση λήξη της κατάληψης του κτιρίου Διοίκησης" είναι μια σημαντική απόφαση.
Διότι ήταν ομόφωνη. Δηλαδή συμφωνησαν και οι καθηγητές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειχε προηγηθεί και η διαπίστωση του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον ανησυχούν αυτοί που είναι μέσα στην πρυτανεία.
Το μήνυμα το οποίο προκύπτει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει γραμμή στις καταλήψεις και στην εναντιωση του στον νόμο Κεραμεως
Το πρόβλημα του κ.Τσιπρα είναι ότι η αντίθεση στο νόμο είναι μειοψηφική και δεν διαθέτει ούτε τα μέσα, ούτε τα επιχειρηματα να την  αλλάξει.
Αλλά μαλλον, ούτε και τη διάθεση.
Ο κ.Τσιπρας μπαίνει σήμερα στη βουλή έχοντας τρία μεγάλα ανοιχτά ζητήματα: την συμπαράσταση στελεχών του κόμματος του στον κ.Κουφοντινα, τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια και τις αναρτήσεις σε φιλικά μέσα ενημέρωσης που ενεπλακαν τον κ.Μητσοτακη σε ζητήματα παιδεραστίας.
Πρόκειται για τρία ζητήματα που οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον αντιδημοφιλεις και συγκινούν μειοψηφίες στην κοινωνία.
Από τα τρία αυτά θέματα, ο κ.Τσιπρας δεν έχει πάρει θέση για τον Κουφοντινα λέγοντας ότι τα δικαιώματα του κατάδικου πρέπει να τηρούνται  χωρίς να πει ότι τα δικαιώματα του συγκεκριμένου παραβιαζονται. Ο Βρούτσης και ο Φίλης προσπάθησαν να τον προκαταλαβουβ με θέσεις υπέρ του Κουφοντινα.
Σε ότι αφορά στη βία στα πανεπιστήμια, έχει πει ότι υπάρχει θέμα βίας κι έχουμε μια πρόγευση από τη στάση των πανεπιστημιακών του ΑΠΘ, η αλλαγή θέσης των οποίων σε λίγες ώρες μάλλον δεν ήταν μόνο δική τους απόφαση .
Σε ότι αφορά στις αναρτήσεις, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Νασος Ηλιόπουλος είπε ότι δεν είναι θέσεις του κόμματος, άρα δεν ευθύνεται.
Απέφυγε όμως να τις αποδοκιμάσει, απλώς προσπάθησε να  συμψηφίσει με αντίστοιχες πρακτικές από τη ΝΔ.
Και δεν θα το κάνει γιατί συνδεονται με βαθύτερους μηχανισμούς που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η αναδείχθηκαν από την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτους δεν μπορεί να τους αγγίξει ...
Προς το παρόν τουλάχιστον.
Κι ίσως για αυτό ο κ Τσίπρας δεν εδειξε ενθουσιασμένος από τη μεταφορα της συζήτησης στη Βουλή.