Η πάλη με τον κορονοϊό σαν ένας αγώνας μπάσκετ - Free Sunday
Η πάλη με τον κορονοϊό σαν ένας αγώνας μπάσκετ

Η πάλη με τον κορονοϊό σαν ένας αγώνας μπάσκετ

Γράφει ο δημοσιογράφος - οικονομολόγος, Τριαντάφυλλος Πετκανόπουλος, φιλης3

 

Νιώθω την πάλη με τον κορονοϊό σαν ένα διαρκή αγώνα μπάσκετ (ως παλιός μπασκετμπολίστας, προπονητής και δημοσιογράφος του αθλήματος).

Αγωνιζόμενοι, ως κοινωνία και ως παγκόσμια κοινότητα, τρώμε καλάθια, βάζουμε καλάθια, σώζουμε καλάθια, χάνουμε καλάθια. Το σκορ άλλοτε πάει πόντο-πόντο, άλλοτε κάποιος ξεφεύγει αλλά σύντομα ο άλλος επανέρχεται. Σημασία έχει να είμαστε στο τέλος οι νικητές.

Στην αρχή ο αντίπαλος μας αιφνιδίασε, πήρε διαφορά στο σκορ. Μετά αντιδράσαμε τον φτάσαμε, περάσαμε και μπροστά. Στη συνέχεια καλοκαιράκι, χαλαρώσαμε και αυτός μας ξαναέφυγε.

Στο ημίχρονο κάναμε μεγάλη μεταγραφή παικταρά, τον Εμβόλιο. Πήραμε και τον Ράπιντο, χρήσιμος παίκτης κι αυτός, αλλά πήρε κι ο αντίπαλος ένα νέο φοβερό παίκτη, τον Μεταλλάξη και τώρα πάμε σκληρά, πόντο-πόντο. Αν όμως έδειχναν όλοι οι παίκτες μας την απαιτούμενη πειθαρχία στο σύστημα θα είχαμε νικήσει.

Είμαστε όμως αισιόδοξοι καθώς φτάνουμε στο τέλος. Οι μεταγραφές μας ανεβάζουν απόδοση. Με μια καλύτερη προσπάθεια στα τελευταία λεπτά και των παλιών μας παικτών που είναι λίγο κουρασμένοι η αλήθεια, θα το πάρουμε το ματς όπως λέει και το πρόσφατο μήνυμα.

Ωστόσο έχουμε και έναν κομπλεξικό πρώην προπονητή μας, που τον διώξαμε παλαιότερα διότι απέτυχε και τώρα στέκεται στην άκρη και πετάει πέτρες. Βρίσκει όλες τις τακτικές και τις ενέργειες λάθος, γκρινιάζει διαρκώς, μαζεύει και μερικούς κομπλεξικούς ακόμα, κάνει φασαρία, σκυλιάζει σε κάθε καλάθι που τρώμε ή κάθε φορά που αστοχούμε ότι φταίει ο νέος προπονητής μας. Δεν είπε ποτέ μια καλή κουβέντα για τα παιδιά που αγωνίζονται, δεν έκανε μια πρόταση για την τακτική, παρά μόνο να τον βάλουμε κι αυτόν στον πάγκο να συνκοουτσάρει. Σπέρνει διχόνοια στην ομάδα και βέβαια είμαστε σίγουροι ότι μέσα του παρακαλάει να χάσουμε μήπως τον ξαναπάρουν. Μα δεν θα χάσουμε και δεν θα τον ξαναπάρουν…

Σημ: Όποιος έπαιξε κάποιο ομαδικό άθλημα ξέρει ότι πάντα υπήρχε ένας τέτοιος.