Φτάνει πια η μίρλα για την ΕΕ που δεν έχει ενιαία άποψη... - Free Sunday
Φτάνει πια η μίρλα για την ΕΕ που δεν έχει ενιαία άποψη...

Φτάνει πια η μίρλα για την ΕΕ που δεν έχει ενιαία άποψη...

Χθες λίγο πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δηλαδή η σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, αποφασίσει ότι “καταδικάζει τις παράνομες, προκλητικές και διασπαστικές ενέργειες εναντίον της ΕΕ, των κρατών-μελών της”, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογο του, και δήλωσε ότι η Ελλάδα “θα συνεχίσει όμως να τονίζει την ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης του διαλόγου και της δημιουργίας των συνθηκών, που θα επιτρέψουν σε ένα κλίμα αλληλοσεβασμού, την εξομάλυνση και μετά, σε δεύτερη φάση, την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας.

H ελληνική θέση μάλλον απέχει από τα συμπεράσματά του Συμβουλίου, σύμφωνα με τα οποία ο Ύπατος Εκπρόσωπος κλήθηκε “να παρουσιάσει έκθεση με επιλογές πολιτικής σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, τον Ιούνιο”.

Προφανώς όχι στην κατεύθυνση για τη διατήρηση “διαύλων επικοινωνίας και απώτερος σκοπός πρέπει να είναι η ομαλοποίηση αυτών των σχέσεων”, που είπε ο Δένδιας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναβεβαίωσε την ενότητα και την αλληλεγγύη της μπροστά σε τέτοιες ενέργειες και τη στήριξή της στους ανατολικούς εταίρους της και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στη Δημοκρατία της Τσεχίας και στηρίζει την αντίδρασή της, αναφέρεται ακόμη.

Μάλλον αυτοί δεν θα ενθουσιάστηκαν όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογο του, την ημέρα που αποφασίζονταν οι κυρώσεις και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Μόσχα εντός του 2021.

Η εύλογη απάντηση είναι τι να κάνουμε από τη στιγμή που τα ελληνικά συμφέροντα βρίσκονται σε αυτήν την κατεύθυνση;

Τίποτε! Απλώς να μην φλομώνουμε τον κόσμο με εξυπνάδες περί της Ευρώπης που δεν υπάρχει και δεν έχει κοινές θέσεις.

Διότι και κάποιοι άλλοι, όταν το θέμα είναι η Τουρκία, απαντούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ότι τα δικά τους συμφέροντα δηλαδή είναι σε άλλη κατεύθυνση.

Φτάνει πια η μίρλα για την Ένωση που δεν έχει ενιαία άποψη, όταν δεν συμφωνεί με τη δικιά τους...