Αλληλεγγύη ρε, τι σου ζητάνε;* - Free Sunday
Αλληλεγγύη ρε, τι σου ζητάνε;*

Αλληλεγγύη ρε, τι σου ζητάνε;*

Να ομολογήσω κι εγώ ότι είμαι με την κυρια η οποία εκδιώκεται από το σπίτι της επειδή χρωστάει.

Διότι θεωρώ απαράδεκτο αυτό που συνέβη και δεν βλέπω πόθεν μια τράπεζα έλκει το δικαίωμα να ζητάει πίσω αυτά τα οποία διέθεσε για την διευκόλυνση των πελατών της.

Δηλαδή δικαιούται η τράπεζα να ζητάει πίσω αλλά ο πολίτης πχ δεν δικαιούται να ζητήσει την ψήφο του πίσω; Να άρει την εμπιστοσύνη του από τον Μητσοτάκη διότι δεν έχει αποσύρει τους πλειστηριασμούς από το δικαιϊκο σύστημα της χώρας; 

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να προβλεφθει ένα allowance για τον πελάτη των τραπεζών.

Όχι μεγάλο! Δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ. Για όσα δεν θα άφηνε ο Μίκης Θεοδωράκης να επισυμβεί το κακό της έξωσης. Ας ελπίσουμε ότι θα καλύπτει και τις προσδοκίες όσων θέλουν πολιτικό ρόλο στο όνομα του.

Πάλι καλά που ο Μίκης είναι αείμνηστος και δεν μπορεί να ερωτηθεί αν θα το έκανε από γενναιοδωρία ή από επαναστατική διάθεση να σπάσουμε τις αλυσίδες της εξάρτησης από τις τράπεζες. Πάντως χρήματα στο στρώμα του δεν ακούστηκε να βρέθηκαν.

Ούτε και τις πολιτικές του παρακαταθηκες, συμφωνεί η διαφωνεί κάποιος μαζί του, δεν άφησε κάτω από το στρώμα.

Ούτε κι ο Αλέξης Τσίπρας έκρυψε κάτω από το στρώμα την προσπάθεια του να διευκολύνει αυτούς που δεν είχαν να πληρώσουν.

Όμως από το 2014 έως το 2019 επιβάρυνε όσους χρωστούσαν 30.000 ευρώ με 10.000 επιπλέον, τα οποία δεν θα πληρώσει ο Μίκης, δεν θα πληρώσει ο ίδιος, δεν θα πληρώσει ο χρεωστών.

Ο μόνος που έχει πληρώσει είναι αυτός που αγόρασε το διαμέρισμα στον πλειστηριασμό.

Άρα η τράπεζα έχει πάρει τα λεφτά της, η ατυχησασα κυρια έχει εξοφλησει τα χρέη της, και η αλληλεγγύη, ως ανταπόκριση στην έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι περίπου ανεξοδη.

Περίπου διότι ο δεύτερος που πλήρωσε ήταν το γραφείο με τους δικαστικούς κλητήρες που είχαν αναλάβει την έξοδο και δέχτηκε μια επίθεση αλληλεγγύης κατα την όποια του σπάσανε την πόρτα.

Όπως τότε που κάποιοι είχαν στοχοποιήσει τους ελεγκτές των αστικών λεωφορείων της Αθήνας που έκαναν πραγματικό έλεγχο εισιτηρίων.

Όχι γιατί ανάγκαζαν τους φτωχούς να  πληρώνουν για τις μετακινήσεις τους αλλά γιατί εντόπιζαν τα πλαστά εισιτήρια τα οποία διατίθονταν ως αληθινά. 

Τελικά, πολιτικά και η αλληλεγγυη κοστιζει...

*Ο τίτλος δανεικός από το βιβλίο του Χρόνη Μίσσιου ¨Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;"

μισσιος