To Nammos, o Ρέμος, ο Σόιμπλε και η Βαλαβάνη - Free Sunday
To Nammos, o Ρέμος, ο Σόιμπλε και η Βαλαβάνη

To Nammos, o Ρέμος, ο Σόιμπλε και η Βαλαβάνη

Τελικά, οι μεγαλοοφειλέτες ξέμπλεξαν αξιοποιώντας τη ρύθμιση των 100 δόσεων μαζί με τους μη έχοντες για χάρη των οποίων η κυβέρνηση συγκρούστηκε με την τρόικα προκειμένου να τους διευκολύνει. Τώρα προετοιμάζεται μια νέα εμφάνιση του Αντώνη Ρέμου μαζί με τους Gipsy Kings και ο τιμοκατάλογος έγινε ήδη γνωστός: 1.000 ευρώ  το άτομο για πρώτο τραπέζι πίστα, 500 για τους λιγότερο προνομιούχους. Μα είναι δυνατόν; Και βέβαια είναι. 

Άλλωστε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν θα πέφτει καρφίτσα και ότι θα δοθούν σκληρές μάχες παρασκηνίου για τα «κλεισίματα». Εδώ γίνονται ανάρπαστες οι ξαπλώστρες μπροστά στο Nammos, στην Ψαρού, που κοστίζουν 90 ευρώ το σετ. Αν αναρωτιέστε γιατί υπάρχει πτώση στα έσοδα από ΦΠΑ στη Μύκονο φαίνεται πως έχετε βαθιά άγνοια της λειτουργίας του ελληνικού καπιταλισμού. Βοηθάει ίσως στη σχετική ενημέρωση να πάρουμε από την αρχή την ιστορία ενός εμβληματικού σημείου χλιδής μέσα στο κάδρο της ελληνικής χρεοκοπίας. 

Ο νόμος Βαλαβάνη για τις 100 δόσεις, με την παράγραφο που λέει ότι αν ο οφειλέτης καταβάλλει εφάπαξ όλο το ποσό διαγράφονται οι προσαυξήσεις, ενθάρρυνε τους ιδιοκτήτες του διάσημου μυκονιάτικου μαγαζιού να πληρώσουν το καλοκαίρι του 2015 2.812.426 ευρώ στη ΔΟΥ Μυκόνου. ‘Έτσι καθάρισαν έναντι του ελληνικού Δημοσίου και ξεμπέρδεψαν με το πρόστιμο που είχε φτάσει στα 7,8 εκατ. ευρώ με τις προσαυξήσεις αφού για έξι ολόκληρα χρόνια δεν εξοφλούσαν το χρέος τους που δημιουργήθηκε όταν το καλοκαίρι του 2009 πιάστηκαν να μαζεύουν τόνους ευρώ για μια συναυλία του Αντώνη Ρέμου χωρίς απολύτως κανένα παραστατικό. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ τότε, «την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω 1.500 άτομα, καθένα από τα οποία κατέβαλε ποσό των 150-250 ευρώ. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν εκδόθηκε κανένα φορολογικό στοιχείο (εισιτήρια, αποδείξεις ταμειακών μηχανών), με συνέπεια στα βιβλία της εταιρείας να μην εμφανίζεται καμία είσπραξη και κανένα έσοδο από την εκδήλωση αυτή. Η ΥΠΕΕ συγκέντρωσε όλα τα αναγκαία στοιχεία και απέστειλε στην επιχείρηση έκθεση με το σύνολο των ευρημάτων». Τελικά, στις 12 Φεβρουαρίου του 2010 ανακοινώθηκε πρόστιμο 11.000 ευρώ που αν πληρωνόταν μέσα σε διάστημα 60 ημερών θα έπεφτε στις 3.000 ευρώ! Η κατακραυγή ήταν αβάσταχτη για το ΥΠΟΙΚ και έτσι τον Σεπτέμβριο του 2010 επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως δεν πτόησε τα πετυχημένα αφεντικά χωρίς μάλιστα να έχουν φανταστεί ότι ύστερα θα ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Νάντια Βαλαβάνη με τις 100 δόσεις. 

Στο μεταξύ ο Αντώνης Ρέμος έδινε ανενόχλητος συναυλίες κάθε καλοκαίρι στο υπερχρεωμένο στέκι και τον Αύγουστο του 2013 παραμεράκλωσε και ξέσπασε κάποια στιγμή φωνάζοντας: «Αυτό θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει ο π@ύστ$ς. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Καταχειροκροτήθηκε, παραγγέλθηκαν αρκετές ακόμη σαμπάνιες, και ζήσαμε εμείς όχι και τόσο καλά, κάποιοι ανάμεσά μας πολύ άσχημα, αυτοί οπωσδήποτε καλύτερα, περισσότερο άνετα, ανέμελα, αμέριμνα - σε έναν κόσμο χωριστά και μακριά από την κρίση.