Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους «αλληλέγγυους» και τους «αγωνιστές» συντρόφους - Free Sunday
Ο ΣΥΡΙΖΑ  με τους «αλληλέγγυους» και τους «αγωνιστές» συντρόφους

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους «αλληλέγγυους» και τους «αγωνιστές» συντρόφους

Οι δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυρίτσης υπέρ των «αγωνιστών» που έκαναν το λάθος και πήραν τον δρόμο του ένοπλου αγώνα, αναδεικνύει για μία ακόμη φορά τις ιδεολογικές και πολιτικές σχέσεις στελεχών του με τους αντιεξουσιαστές αλλά και όσους έχουνε επιλέξει το δρόμο της βίας για να προωθήσουν τις πολιτικές τους επιδιώξεις. 

Με τις επιλογές τους, ο κ. Κυρίτσης και άλλα στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν στην κοινωνική διάλυση. Ανοίγουν συνεχώς νέα μέτωπα αντιπαράθεσης καλύπτοντας καταληψίες και ταραχοποιούς και υπονομεύουν έτσι την στοιχειώδη ενότητα, στο επίπεδο της κοινωνίας, για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η κοινωνική πολυδιάσπαση που οργανώνει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τις πιθανότητες για νέες θυσίες χωρίς ελπίδα, εφόσον εκτός από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και κοινωνικές αντιπαραθέσεις, τις οποίες υποδαυλίζει το κόμμα εξουσίας. 

Την κατάσταση χειροτερεύει η παρέμβαση του κ. Κυρίτση υπέρ των «αγωνιστών» που πήραν τον λάθος δρόμο του ένοπλου αγώνα. Η πρωτοβουλία του στέλνει μήνυμα πολιτικής κάλυψης, ακόμη και ενθάρρυνσης, σε άτομα που αντιμετωπίζονται σαν ιδιαίτερα επικίνδυνα από τις αρχές ασφαλείας. Επιπλέον, ο κ. Κυρίτσης είναι αρμόδιος, από την πλευρά της κυβέρνησης, για τη διαχείριση του προσφυγικού, μεταναστευτικού, το οποίο συνδέεται και αυτό με ζητήματα ασφαλείας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την επιστροφή ακραίων ισλαμιστών, που πολέμησαν με τις δυνάμεις του λεγόμενου Χαλιφάτου σε Συρία και Ιράκ, στις ευρωπαϊκές χώρες προέλευσής τους, με στόχο να οργανώσουν νέες τρομοκρατικές ενέργειες. Είναι λογικό τα ανοίγματα του κ. Κυρίτση στους «αγωνιστές» που κατηγορούνται για συμμετοχή σε μια μορφή ένοπλου αγώνα στο εσωτερικού να αξιολογούνται ιδιαίτερα αρνητικά από τις ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας και τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. 

Με τη μέθοδο της μπαχαλοποίησης που ακολουθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικά στελέχη και με τα ιδεολογικά και πολιτικά ανοίγματα στην κατεύθυνση όσων έχουν αναλάβει ένοπλη δράση κατά του «αστικού καθεστώτος» ανεβαίνει συνεχώς το κόστος διαχείρισης της κρίσης και ενισχύονται οι δυνάμεις που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση. 

Το χειρότερο απ’ όλα είναι η κάλυψη που παρέχει ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, με την εύγλωττη σιωπή του, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα κυβερνητικά στελέχη που κινούνται με ολοένα μεγαλύτερο ζήλο σε λάθος κατεύθυνση.