Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κοινωνική βάση - Free Sunday
Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κοινωνική βάση

Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κοινωνική βάση

Δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει πολιτικές και κοινωνικές ρίζες στις διάφορες επαγγελματικές τάξεις. 

Για τις εκλογές του ΤΕΕ κινητοποιήθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σπίρτζης, ο οποίος έχει αναλάβει μεταξύ των άλλων τη διαχείριση των σχέσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των εθνικών εργολάβων. Το κομματικό, κρατικό σύστημα και η επιρροή των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών που ελέγχουν την κατασκευή και τη διαχείριση του εθνικού οδικού δικτύου κινητοποιήθηκαν χωρίς αποτέλεσμα υπέρ των εκλεκτών του κ. Σπίρτζη και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η πολιτική, συνδικαλιστική αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον φανερή σε όλους τους χώρους. Από τη ΓΣΕΕ, όπου η κυβέρνηση εμφανίζεται να διαπραγματεύεται την αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων στα πλαίσια του τρίτου προγράμματος-μνημονίου, ενώ στην πραγματικότητα έχει συμβάλει με την πολιτική της στη διάλυση της αγοράς εργασίας, μέχρι στον φοιτητικό χώρο, όπου επίσης τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά ισχνά. 

Έχουμε λοιπόν τον σκληρό κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ του 4% να ελέγχει την κυβέρνηση και το κράτος χωρίς όμως να έχει σοβαρή κοινωνική και συνδικαλιστική διείσδυση. 

Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να μοιάζει με σκηνικό του Χόλιγουντ εφόσον έχει μόνο πρόσοψη χωρίς το αναγκαίο πολιτικό και κοινωνικό βάθος.