Ο ΕΝΦΙΑ και τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής» - Free Sunday
Ο ΕΝΦΙΑ και τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής»

Ο ΕΝΦΙΑ και τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής»

Δεν υπάρχει αντικειμενική περιγραφή, μόνο στρατευμένες προσεγγίσεις. Έτσι κι αλλιώς, η ανάδειξη αυτού του θέματος είναι λάθος. Το πρόβλημα δεν είναι ο ΕΝΦΙΑ αλλά η άθροισή του με τους υπερβολικούς άμεσους και έμμεσους φόρους που σε συνδυασμό με τα μειωμένα εισοδήματα διαλύουν την μεσαία τάξη και προκαλούν κοινωνική δυστυχία. 

Η κυβέρνηση επιχειρεί αλλαγή ατζέντας μέσα από τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην ανομία που κυριαρχούσε για δεκαετίες στο τηλεοπτικό τοπίο και στη δίψα του κοινού για τιμωρία μεγαλοπαραγόντων του συστήματος που απολάμβαναν ασυλία. Έτσι, δρομολόγησαν μια διαδικασία πρωτοφανή και σε πολλά σημεία αμφιλεγόμενη θέτοντας ως μοναδικό κριτήριο για την απόκτηση καναλιού το χρήμα. 

Είναι όλα λάθος: Ούτε πατάσσεται η διαπλοκή ούτε δικαιώνεται η αντιπολίτευση φωνάζοντας για τον ΕΝΦΙΑ. Το μόνο που συμβαίνει είναι ότι η χώρα βυθίζεται στην ανυποληψία, την οικονομική αδυναμία και τη διοικητική-θεσμική διάλυση με φόντο τα ράντζα στα οποία αναπαύτηκαν νέοι και παλιοί ολιγάρχες-καναλάρχες.