Ξεπούλημα ναι, της λογικής... - Free Sunday
Ξεπούλημα ναι, της λογικής...

Ξεπούλημα ναι, της λογικής...

Μάλιστα ο ΥΠΟΙΚ Ευ. Τσακαλώτος δεσμεύεται προσωπικά ότι δεν θα γίνουν συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις όσο είναι ο ίδιος υπουργός (μέχρι τον ανασχηματισμό δηλαδή;). 

Και οι δύο οικολόγοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Τσιρώνης, Δημαράς) πείστηκαν, αφού πέρασαν από το Μαξίμου για τα περαιτέρω, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να περάσουν τα νερά σε ξένα χέρια. 

Την ίδια ώρα, στελέχη της αντιπολίτευσης που αυτοπροβάλλονται ως εκφραστές του φιλελευθερισμού καταγγέλλουν ξεπούλημα και επαναφέρουν όλα τα κλισέ του αντιμνημονίου (τα ασημικά στο σφυρί κοκ). 

Τι είναι αυτό που μας συμβαίνει; Η συμπολίτευση ψηφίζει τα πάντα καταγγέλλοντάς τα και υπογράφει σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις τις οποίες δαιμονοποιεί, ενώ η φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση αποδοκιμάζει αυτά που πρέσβευε ως κυβέρνηση, αυτά που επιδιώκουν και χειροκροτούν εταίροι και πιστωτές. 

Το πόσο ειδική περίπτωση είμαστε ως χώρα φαίνεται από το γεγονός ότι μεταφέρονται στο υπερταμείο η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ ενώ η κατεύθυνση της Κομισιόν είναι εντελώς αντίθετη, όταν πρόκειται για τους φυσικούς πόρους. 

Θέλετε κι άλλο; Στην Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ έκοψαν το νερό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να τους δείξουν! Τους κάνουν, δηλαδή, αυτά που τους έμαθαν. Το ότι κοιμούνται όπως έστρωσαν είναι το λιγότερο. 

Το περισσότερο είναι ότι πληρώνουμε όλοι μαζί το τίμημα για το ξεπούλημα της λογικής που συμβαίνει πριν και πέρα από την όποια αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.