Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Στεφανίδη - Free Sunday
Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Στεφανίδη

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Στεφανίδη

Το χρυσό κορίτσι του ελληνικού στίβου, η Κατερίνα Στεφανίδη, στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, κατακτώντας και το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που της έλειπε.

Πλέον είναι χρυσή Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, η πρώτη Ελληνίδα που το καταφέρνει και η τρίτη άλτρια του επί κοντώ, μετά τις Στέισι Ντραγκίλα και Γελένα Ισινμπάγεβα, που είναι ταυτόχρονα χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ουσιαστικά η Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό με το επιτυχημένο πρώτο άλμα της στα 4,82μ., καθώς μετά τα 4,75μ. είχε απομείνει με μοναδική αντίπαλο την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο πέρυσι το καλοκαίρι, η οποία απέτυχε δύο φορές στα 4,82μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,89μ., όπου είχε άλλες δύο άκυρες προσπάθειες, ολοκληρώνοντας τον αγώνα της.

Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν η Γιαρισλέι Σίλβα από την Κούβα και η Ρομπέιλις Πεϊνάδο από τη Βενεζουέλα, αμφότερες στα 4,65μ.

Η Στεφανίδη προσπάθησε μία φορά στα 4,89μ., χωρίς επιτυχία, και στη συνέχεια έβαλε τον πήχη στα 4,91μ., καταρρίπτοντας με την πρώτη προσπάθεια το -δικό της- πανελλήνιο ρεκόρ, που ήταν 4,90μ. Αυτή ήταν και η καλύτερή της επίδοση στον ανοιχτό στίβο, όπου μέχρι σήμερα είχε 4,86μ.

Στη συνέχεια η Στεφανίδη έβαλε τον πήχη στα 5,02μ., σε μια προσπάθεια να σπάσει το ρεκόρ αγώνων που κατέχει η Ισινμπάγεβα με 5,01μ, δεν τα κατάφερε, αλλά τα 4,91μ. που πέρασε συνιστούν την δεύτερη καλύτερη επίδοση σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Πλέον η Στεφανίδη μετράει επτά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, εκ των οποίων τα τέσσερα χρυσά. 

Το άλμα της Στεφανίδη στα 4,91μ.: