Βάσεις πρόκρισης με Πρίγιοβιτς και ανατροπή ο ΠΑΟΚ - Free Sunday
Βάσεις πρόκρισης με Πρίγιοβιτς και ανατροπή ο ΠΑΟΚ

Βάσεις πρόκρισης με Πρίγιοβιτς και ανατροπή ο ΠΑΟΚ

To ντεμπούτο του Ράτζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ψυχρολουσία ωστόσο ολοκληρώθηκε ιδανικά, με τον Δικέφαλο του Βορρά να κερδίζει με 3-1 την Έστερσουντς και να βάζει τις βάσεις για την παρουσία του στους ομίλους του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ είχε εξαρχής την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή, όμως η Έστερσουντς είχε συνοχή και ήταν καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια να μην επιτρέπει στους παίκτες του ΠΑΟΚ να μπουν στην περιοχή της και να απειλήσουν τον Κεϊτά. Όλα έγιναν πιο δύσκολα στο 20’, μετά από μια τρομερή γκάφα σχεδόν όλης της άμυνας του ΠΑΟΚ, με τον Κρέσπο να εκτιμά λάθος την πορεία της μπάλας, στη συνέχεια τον Λεόβατς να… βλέπει την μπάλα να περνάει από μπροστά του χωρίς να κάνει τίποτα, καταλήγοντας στον Ρέι που έκανε μία πανικόβλητη έξοδο και υπέπεσε σε αχρείαστο πέναλτι πολύ πλάγια στην περιοχή, με τον Νούρι να το εκτελεί εύστοχα για το 1-0 στο 21’.

Οι Σουηδοί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εκμεταλλευτούν το σάστισμα του ΠΑΟΚ από το γκολ που δέχτηκε, με τον ΠΑΟΚ να ξαναπαίρνει μπρος μετά την ευκαιρία του 34’. Έτσι, στο 38’ ισοφάρισε, με τρομερό άλμα και ασύλληπτη κεφαλιά του Μάτος μετά από σέντρα του Λέοβατς.

Ο ΠΑΟΚ αναθάρρησε αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Έστερσουντς μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο και έχασε μια καλή ευκαιρία. Το υπόλοιπο του ημιχρόνου όμως ανήκε στον ΠΑΟΚ, ο οποίος από το 60’ και μετά άρχισε να δημιουργεί διαρκώς φάσεις, με τους Μακ, Πρίγιοβιτς να αστοχούν και τους Μπίσεσβαρ, Πέλκα να βλέπουν τον Κεϊτά να αποκρούει τις προσπάθειές τους, με καλύτερη όλων την εκτέλεση φάουλ του Πέλκα στο 72’, με τον Κεϊτά να βρίσκει ελάχιστα την μπάλα, αρκετά όμως ώστε να την στείλει στο δοκάρι και κόρνερ. Η είσοδος του Ενρίκε αύξησε κι άλλο την πίεση για τον ΠΑΟΚ, που τελικά βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 77’, όταν ο Τζάλμα άδειασε τον Γουίντγκρεν και σέντραρε με το εξωτερικό για τον Πρίγιοβιτς, με τον Κεϊτά να νικιέται και πάλι από κεφαλιά.

Όπως συνήθως συμβαίνει, ο Ενρίκε πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του περνώντας ως αλλαγή στην αναμέτρηση, όταν στο 88’ μπήκε με ατομική ενέργεια στην περιοχή, πέρασε την μπάλα πάνω από τον αμυντικό και προσπαθώντας να σκοράρει ένα απίθανο γκολ με κεφαλιά, ωστόσο ανατράπηκε από τον Κεϊτά. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Πρίγιοβιτς, κάνοντας το 3-1 για τον ΠΑΟΚ και δίνοντάς του σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Λέοβατς, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Σάχοβ (63΄Πέλκας), Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (74΄Ενρίκε), Μακ (81΄Αθανασιάδης) , Κάμπος, Πρίγιοβιτς.

Έστερσουντς: Κεϊτά, Μουκίμπι (72' Μπέργκβιστ), Παπαγιαννόπουλος, Πέτερσον, Γουίντγκρεν, Μενσά, Νουρί, Μπασιρού, Σεμά (71΄ Γκέρο), Γκόντος (81΄Μπέργκστρεμ), Άιες.