Πέρασε από την Τρίπολη ο ΠΑΣ - Free Sunday
Πέρασε από την Τρίπολη ο ΠΑΣ

Πέρασε από την Τρίπολη ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ χτύπησε με δυο κεφαλιές στο πρώτο 20λεπτο, ο Αστέρας δεν μπόρεσε να επανέλθει και η ομάδα των Ιωαννίνων πήρε την πρώτη της νίκη στην Τρίπολη μετά από 9 απόπειρες, με 2-1, όπως επίσης και την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Σε αντίθεση με το εναρκτήριο ματς της Super League μεταξύ Ξάνθης και Λαμίας, στην Τρίπολη έγινε ένα καλό παιχνίδι, με τον ΠΑΣ να μπαίνει πιο δυνατά και στο 6’ να προηγείται, όταν ο Χαλκιαδάκης σέντραρε από τα δεξιά και στην απέναντι πλευρά ο Ναδάλες πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, νικώντας τον Αθανασιάδη.

Μετά το γκολ ο ΠΑΣ κυριάρχησε και έφτασε και στο 2-0 πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο, όταν στο 19’ ο Ναδάλες εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαυροπάνος με κεφαλιά νίκησε εκ νέου τον Αθανασιάδη, με υποψία επιθετικού φάουλ στη φάση.

Στο επόμενο λεπτό οι ισορροπίες θα μπορούσαν να αλλάξουν, ωστόσο ο Μανιάς απέτυχε να μειώσει για τον Αστέρα σε μια εξαιρετική ευκαιρία. Έτσι, ο ΠΑΣ οχυρώθηκε στα μετόπισθεν και έβγαλε με άνεση το ημίχρονο, με τους μυϊκούς τραυματισμούς των Κόντε και Σελίν πριν τη λήξη του πρώτου μέρους να υπενθυμίζουν ότι οι ομάδες βρίσκονται ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και αυτό με γκολ, στο 49’, όταν ο Μάσα έβγαλε ωραία μπαλιά στον Καλτσά, που νίκησε με ψηλοκρεμαστό πλασέ τον Βελλίδη σε ένα πανέμορφο γκολ. Ο Αστέρας ολοένα και αύξανε το επίπεδο της πίεσής του στο δεύτερο ημίχρονο, είχε κάποιες καλές ευκαιρίες, με κορυφαία την κεφαλιά του Δουβίκα στο 77’, ωστόσο δεν έβρισκε το γκολ που έψαχνε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες είχαν από ένα… απρόσμενο δοκάρι, ο ΠΑΣ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Κοζορώνη στο 2’ και ο Αστέρας από μια σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου στο 88’ που εξελίχτηκε σε σουτ, ωστόσο το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Ίγκορ (65' Δουβίκας), Πασαλίδης, Σελίν (45'+ Τριανταφυλλόπουλος), Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μαδίντα, Στανισάβλιεβιτς (46' Μάσα), Καλτσάς,  Μανιάς.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Γιάκος (80' Βιδάλ), Νικολιάς (74' Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Ναδάλες, Χαλκιαδάκης, Κόντε (44' Λίλα).