Και αλλαγές και «τεσσάρα» για τον Ολυμπιακό - Free Sunday
Και αλλαγές και «τεσσάρα» για τον Ολυμπιακό

Και αλλαγές και «τεσσάρα» για τον Ολυμπιακό

Πολλαπλά κερδισμένος βγήκε ο Ολυμπιακός από την πρεμιέρα του στη Super League, καθώς όχι μόνο κέρδισε με 4-1 την ΑΕΛ στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη αλλά το έκανε δείχνοντας το βάθος του πάγκου του και με τον Χάσι να ανταμείβεται για την επιλογή του να εμπιστευτεί εξαρχής το σύνολο του ρόστερ του.

Τρεις μέρες πριν τον επαναληπτικό με την Ριέκα στην Κροατία, ο Χάσι επέλεξε να διατηρήσει μόνο τρεις παίκτες στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι με τους Κροάτες, τους Καπίνο, Ρέτσο και Σεμπά, με τον Μίλιτς να κάνει ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα» στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό ήταν πως παρά τις αλλαγές προσώπων έδειξε πως το παιχνίδι του έχει τις ίδιες αρχές, με πολύ ανάπτυξη μέσω συνεργασιών από τα άκρα. Το κακό πως οι περισσότερες κατέληγαν σε σχετικά ακίνδυνες σέντρες. Το χειρότερο πως ο παίκτης που καλούνταν να αξιοποιήσει τις σέντρες ήταν ο Ανσαριφάρντ: όχι ακριβώς το στυλ παιχνιδιού του.

Από τους καλύτερους του Ολυμπιακού ήταν ο Ανδρούτσος σε ρόλο οργανωτή του παιχνιδιού, με την πολύ καλή μπαλιά του στο 31’ να βρίσκει αμαρκάριστο στην περιοχή τον Φορτούνη αλλά ο Μπόζοβιτς απομάκρυνε. Ένα λεπτό αργότερα, όμως, από την ενέργεια του Ανδρούτσου ο Σεμπά έκανε την κίνηση από αριστερά και γύρισε σε επικίνδυνο σημείο την μπάλα, με δύο «ερυθρόλευκους» να ακολουθούν τη φάση, με τον Φάρκα να χρησιμοποιεί το χέρι του για να αποσοβήσει τον κίνδυνο και να καταλογίζεται το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης και ευστόχησε.

Με την ΑΕΛ να μην μπορεί να κάνει κάτι το ιδιαίτερο επιθετικά και τον Ολυμπιακό να παίζει με το μυαλό στην Ριέκα λίγα πράγματα συνέβαιναν στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να έχει κάποιες σποραδικές ευκαιρίες προτού φτάσει και στο δεύτερο γκολ, στο 68’, όταν ο Φορτούνης βρήκε στα δεξιά τον Πάρντο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα, με τον Ανσαριφάρντ να σημειώνει με στυλ το 2-0.

Νέα μπαλιά του Ανδρούτσου και νέα χαμένη ευκαιρία του Φορτούνη στο 70’, για να μειώσει στο επόμενο λεπτό η Λάρισα, όταν ο Λεοζίνιο έκανε το γύρισμα και ο Φιγκέιρας αντί να απομακρύνει την έβαλε στα δίχτυα του Καπίνο. Στο 73’ ο Καπίνο απέτρεψε την ΑΕΛ από το να ισοφαρίσει αμέσως μετά τη μείωση του σκορ, αποκρούοντας την εξ επαφής κεφαλιά του Ζίζιτς.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν τρία λεπτά και ο Πορτογάλος διόρθωσε το λάθος του, κάνοντας το 3-1 με σουτ εκτός περιοχής, χάρη και στην αδράνεια του Μπόζοβιτς. Μετά το 3-1 και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους και ανέβασε ρυθμό, φτάνοντας και σε τέταρτο γκολ, στο 76’, όταν ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος κέρδισε κάποιους πόντους στην εκτίμηση του Χάσι με την απόδοσή του, βρήκε με τακουνάκι τον Φορτούνη και εκείνος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Μίλιτς, Φιγκέιρας, Βούκοβιτς (77' Νικολάου), Ρέτσος, Ανδρούτσος, Ζντίελαρ, Πάρντο, Φορτούνης (81' Μαρτίνς), Σεμπά (71' Σιώπης), Ανσαριφάρντ.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Γουάλας, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Ανδρεόπουλος (68' Αναστασόπουλος), Φατιόν, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Κουτσιανκούλης (79' Κριζμάν), Περόνε (79' Ναζλίδης).