NBA και Μπακς απαντούν στην ΕΟΚ και καλύπτουν πλήρως τον Αντετοκούνμπο - Free Sunday
NBA και Μπακς απαντούν στην ΕΟΚ και καλύπτουν πλήρως τον Αντετοκούνμπο

NBA και Μπακς απαντούν στην ΕΟΚ και καλύπτουν πλήρως τον Αντετοκούνμπο

Την πλήρη κάλυψή τους πρόσφεραν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο τόσο η ομάδα του, οι Μιλγουόκι Μπακς, όσο και το ΝΒΑ για τον τραυματισμό που του στερεί την παρουσία από το Ευρωμπάσκετ, απαντώντας μέσω τοποθετήσεών τους στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και στις κατηγορίες που αυτή τους απηύθυνε για οργανωμένο σχέδιο μη συμμετοχής του Αντετοκούνμπο στο Ευρωμπάσκετ.

Την ώρα που η ελληνική Ομοσπονδία αποτύγχανε να προστατεύσει τον παίκτη μέσω της -προορισμένης για εσωτερική κατανάλωση- ανακοίνωσής της, δύο οργανισμοί που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητά τους έδειχναν ποιο πρέπει να είναι το ύφος με το οποίο αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους θέματα, τα οποία τους θίγουν και αφορούν μία πολύ μεγάλη επένδυσή τους. Ο Αντετοκούνμπο άλλωστε δεν είναι επένδυση μόνο για τους Μπακς αλλά για ολόκληρο το ΝΒΑ.

Σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση του Τιμ Φρανκ, αντιπροέδρου του ΝΒΑ για θέματα επικοινωνίας αναφορικά με αγωνιστικά θέματα, λοιπόν, «Το ΝΒΑ και οι Μιλγουόκι Μπακς ακολούθησαν όλες τις προβλεπόμενες από τη συμφωνία μεταξύ NBA και FIBA διαδικασίες. Ο Γιάννης έχει έναν τραυματισμό ο οποίος επιβεβαιώθηκε μέσω σειράς εξετάσεων και κάθε ισχυρισμός περί του αντιθέτου είναι λανθασμένος».

Την θέση του ΝΒΑ μετέφερε ο ρεπόρτερ του NBA για το Associated Press Τιμ Ρέινολντς.

Μπακς: Ο Γιάννης θα απουσιάσει για το καλό του

Μέσω επίσημης ανακοίνωσής του τοποθετήθηκε και ο γενικός διευθυντής των Μιλγουόκι Μπακς Τζον Χορστ, τονίζοντας πως το ιατρικό επιτελείο της ομάδας αποφάσισε πως είναι «για το καλό του Γιάννη» να μην αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ και πως «συμφωνήσαμε με την πρόταση του ιατρικού επιτελείου» παρ’ ότι «είναι πολύ απογοητευμένος που δεν θα παίξει με την Εθνική του ομάδα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του GM των Μπακς:

«Έπειτα από ένα σύντομο διάστημα προπονήσεων με την ελληνική Εθνική ομάδα, ο Γιάννης ανέφερε στο επιτελείο μας πως νιώθει πόνο στο δεξί γόνατο μετά από συγκεκριμένες κινήσεις. Επικοινωνήσαμε άμεσα με την ελληνική Εθνική ομάδα και ζητήσαμε να σταματήσει το τρέξιμο και τα άλματα για κάποιο διάστημα ο Γιάννης για να ξεκουραστεί. Ο (γιατρός των Μπακς) δρ. Ουίλιαμ Ράας μίλησε με τον δρ. Βουλγαρόπουλο της ελληνικής ομάδας σχετικά με τον τραυματισμό με αποτέλεσμα ο Γιάννης να παραμείνει εκτός προπονήσεων.

Ο Γιάννης πρόσφατα έφυγε από την εθνική ομάδα για να ταξιδέψει στην Κίνα για μια εμφάνιση. Εκεί τον επισκέφτηκε ο επικεφαλής εκγύμνασης στους Μπακς στους τομείς της δύναμης και της φυσικής κατάστασης Σούκι Χόμπσον. Ο Χόμπσον υπέβαλε τον Γιάννη σε μία σειρά ασκήσεων για να αξιολογήσει το γόνατό του και ανέφερε πως αισθάνεται ακόμη έντονο πόνο σε βασικές κινήσεις. Εξετάζοντας την έκθεση του Χόμπσον, ο δρ. Ράας συνέστησε πως εξαιτίας του συνεχιζόμενου πόνου, ο Γιάννης δεν θα έπρεπε να προσπαθήσει να παίξει και πως το καλύτερο για εκείνον θα είναι να επιστρέψει στο Μιλγουόκι για περαιτέρω εξετάσεις και για να ξεκινήσει έναν οργανωμένο, καθημερινό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Παρά το γεγονός πως είναι πολύ απογοητευμένος που δεν θα παίξει στην Εθνική του ομάδα, συμφωνήσαμε με την πρόταση του ιατρικού επιτελείου πως αυτό είναι για το καλό του Γιάννη. Θα επιστρέψει στο Μιλγουόκι αυτή την εβδομάδα για να ξεκινήσει την καθημερινή θεραπεία και το πρόγραμμα αποκατάστασης, ώστε να είναι έτοιμος για την προετοιμασία των Μπακς».