Ίδια εικόνα για Ολυμπιακό, τεράστια νίκη για Ατρόμητο - Free Sunday
Ίδια εικόνα για Ολυμπιακό, τεράστια νίκη για Ατρόμητο

Ίδια εικόνα για Ολυμπιακό, τεράστια νίκη για Ατρόμητο

Ήταν σαφές πως για τον Τάκη Λεμόνη το Τορίνο θα αποδεικνυόταν πιο εύκολο από το ντεμπούτο στη Super League και αυτό επιβεβαιώθηκε στο Καραϊσκάκη, με τον πολύ καλό Ατρόμητο να φεύγει νικητής με 1-0.

Ήταν το 4ο σερί παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Super League χωρίς νίκη, έχοντας δύο ισοπαλίες και στη συνέχεια δύο ήττες και παρά τα νέα πρόσωπα και τις αλλαγές στην ενδεκάδα η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε σε σχέση με τα προηγούμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Εξ ου και οι έντονες αποδοκιμασίες του κοινού προς τους παίκτες μετά τη λήξη της αναμέτρησης, που δεν έχει συνηθίσει άλλωστε τον Ολυμπιακό να έχει συγκεντρώσει μόλις 8 βαθμούς μετά από 6 αγωνιστικές.

Στο Καραϊσκάκη φάνηκε από την αρχή πως το έργο του Ολυμπιακού θα ήταν πολύ δύσκολο, καθώς ο Ατρόμητος του Κάναντι ήταν πολύ καλά στημένος, οι παίκτες του έβγαιναν συνήθως πρώτοι στην μπάλα και η περιοχή του έμοιαζε απλησίαστη για τον Ολυμπιακό. Σε σχέση με την Γιουβέντους ο Λεμονής έκανε μια αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Ένγκελς ήταν τιμωρημένος και τη θέση του δίπλα στον Νικολάου πήρε ο Σισέ, ενώ επέλεξε να επαναφέρει τον Μάρτινς, δίδυμο με τον Οτζίτζα και πίσω τους ο Ρομαό. Ο Τζούρτζεβιτς επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης και ο Μπεν πήρε θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Καρσελά να επιστρέφει επίσης στο βασικό σχήμα. Από τις συγκεκριμένες επιλογές ο Λεμονής πήρε ελάχιστα πράγματα, καθώς ο Μπεν τραυματίστηκε και αποχώρησε γρήγορα, η απόδοση του Τζούρτζεβιτς παρέμεινε αναιμική και οι υπόλοιποι δεν ξέφυγαν από την μετριότητα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ πιεστικά στην αναμέτρηση, ωστόσο αρκετά γρήγορα η ομάδα του Κάναντι βρήκε τα κουμπιά του και κρατούσε με σχετική άνεση στην άμυνα, όπου όλη η τετράδα και ο Γιαννιώτης ήταν εξαιρετικοί, επιτρέποντας μόνο κάποιες ήσσονος σημασίας φάσεις στον Ολυμπιακό, με την εξαίρεση του σόλο του Οτζίτζα, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο Ολυμπιακός.

Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος δεν έκανε τίποτα απολύτως από τη μέση και μπροστά, αρκούνταν στη διατήρηση του 0-0. Κάτι που άλλαξε λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όταν ο Ατρόμητος άρχισε να βγαίνει πιο οργανωμένα μπροστά. Άλλωστε ο Μάντσον έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και δημιουργούσε προϋποθέσεις αντεπίθεσης για τους συμπαίκτες του, ενώ σε πολύ καλή κατάσταση ήταν και οι Βασιλακάκης, Ντιγκινί, Ουάρντα, που άρχισαν να προβληματίζουν την άμυνα του Ολυμπιακού. Με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει έντονο ρυθμό για 2-3 λεπτά και την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, τελικά εκείνος που κατάφερε να επωφεληθεί ήταν ο Ατρόμητος, όταν ο Μάντσον έκλεψε και άνοιξε την αντεπίθεση, με την μπάλα να καταλήγει στον Ουάρντα στα αριστερά, ο οποίος έβγαλε εξαιρετική σέντρα και από την άλλη πλευρά, ο Κυβρακίδης, που είχε ακολουθήσει τη φάση, είχε όλο τον χρόνο στη διάθεσή του για να ζυγίσει την κεφαλιά του και να νικήσει τον Προτό για το 1-0, στο 59’.

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο πίεσης του Ολυμπιακού με τρεις καλές στιγμές, ωστόσο σταδιακά η αντίδρασή του έφθινε, ο Κάναντι έκανε τις διορθωτικές του κινήσεις και ο Ατρόμητος έφτασε στην τεράστια νίκη, παρ’ ότι με τη συμπλήρωση του 90λεπτου ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει με το σουτ του Τζούρτζεβιτς.

Oλυμπιακός: Προτό, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Μάρτινς (61’ Εμενίκε), Οτζίτζα, Καρσελά (52’ Σεμπά), Μπεν (13’ Μάριν), Τζούρτζεβιτς.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Ούμπιδες (46’ Μπουσούλαντζιτς) , Ουάρντα, Ντιγκινί, Νασιμέντο, Μανούσος (71’ Καρασαλίδης), Κιβρακίδης, Βασιλακάκης (83’ Ζησόπουλος), Γιαννούλης, Ρισβάνης.