Το Βέλγιο έκανε το δώρο του, σειρά της Ελλάδας - Free Sunday
Το Βέλγιο έκανε το δώρο του, σειρά της Ελλάδας

Το Βέλγιο έκανε το δώρο του, σειρά της Ελλάδας

Σε ένα καταπληκτικό από κάθε άποψη παιχνίδι, η Εθνική Ελλάδος πήρε αυτό που ήθελε από το Βοσνία – Βέλγιο, καθώς οι Βέλγοι επικράτησαν με 4-3. Έτσι, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει την παρουσία της στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018 αρκεί αφενός να νικήσει σήμερα στην Κύπρο και την Τρίτη το Γιβραλτάρ και αφετέρου να υπάρξουν βολικά αποτελέσματα στους άλλους ομίλους ώστε να μην είναι η χειρότερη δεύτερη των 9 ομίλων.

Τα παιχνίδια που ενδιαφέρουν την Εθνική είναι τα Σκωτία – Σλοβενία (δεν θέλει νίκη των Σκωτσέζων), Ουαλία-Ιρλανδία (το καλύτερο για την Εθνική αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία και με τα σημερινά δεδομένα στη διαφορά γκολ και η νίκη της Ιρλανδίας), Ουκρανία – Κροατία (χρειάζεται να λήξει ισόπαλο). Αν σε κάποιο από τα τρία προαναφερθέντα παιχνίδια έρθει το αποτέλεσμα που χρειάζεται η Εθνική Ελλάδος και η ίδια πετύχει δύο νίκες, τότε θα εξασφαλίσει την παρουσία της στα μπαράζ για το Μουντιάλ του 2018.

Ο αγωνιστικός χώρος στο Γκριμπάβιτσα του Σεράγεβο ήταν… χωράφι, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους Βέλγους να κάνουν πράξη όσα ισχυρίζονταν πριν την αναμέτρηση, ότι δηλαδή θα έπαιζαν για τη νίκη παρ’ ότι ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά αφού έχουν εξασφαλίσει εδώ και πολύ καιρό την πρωτιά του ομίλου και την παρουσία τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Το Βέλγιο έκανε ό,τι ήθελε στην επίθεση, με απίθανες ενέργειες τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, ωστόσο είχε κάκιστη αμυντική λειτουργία, με πολλά ατομικά λάθη και αδυναμία αντιμετώπισης στο ψηλό παιχνίδι της Βοσνίας.

Οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4΄λεπτό, μετά από οργανωμένη επίθεση και συνδυασμό των Αζάρ και Μενιέ, με σκόρερ τον δεύτερο. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όμως, η Βοσνία είχε περάσει μπροστά, καθώς στο 30’ σε αντεπίθεση, ο Τζέκο πήρε την μπάλα από αριστερά, την γύρισε, κόντραρε, ο Κουρτουά δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο επερχόμενος Μεντούνγιανιν απλά έσπρωξε την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Στο 39’, από βολέ του πολύ καλού Μπέγκοβιτς ο Βερτόνγκεν δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας στην κεφαλιά που επιχείρησε και έτσι ο Βίστσα βγήκε τετ-α-τετ, νικώντας τον Κουρτουά για το 2-1.

Το Βέλγιο μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, κυριάρχησε απόλυτα και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη, φτάνοντας στην ισοφάριση με τον Μπατσουαγί με τη συμπλήρωση 60 λεπτών, μετά από τρομερή ενέργεια και ντρίμπλα του Καράσκο, το σουτ του οποίου δεν απέκρουσε σταθερά ο Μπέγκοβιτς και ο Μπατσουαγί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οκτώ λεπτά αργότερα το Βέλγιο προηγήθηκε και πάλι στο σκορ, από εκτέλεση κόρνερ στη γωνία της περιοχής, γέμισμα και κεφαλιά του Βερτόνγκεν από κοντά.

Οι ελπίδες της Βοσνίας αναπτερώθηκαν στο 81’, όταν ο Ντούμιτς ισοφάρισε με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής του Βελγίου μετά από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο το Βέλγιο φρόντισε να τις… σκοτώσει άμεσα, καθώς στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση μετά την ισοφάριση έφτασε στο 4-3, όταν μια κακή σέντρα εξελίχτηκε σε ευκαιρία λόγω της κάκιστης απομάκρυνσης του Κολόσινατς, με τον Μενιέ να βγάζει έξυπνη μπαλιά στον Καράσκο και εκείνος να νικάει τον Μπέγκοβιτς από κοντά.

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Σούνιτς, Ντούμιτς, Βράνιες, Κολάσινατς, Μεντούγιανιν (75' Ιμπίσεβιτς), Λούλιτς, Μπέσιτς (62' Γιάγιαλο), Βίτσκα (71' Χαϊροβιτς), Ντούλιεβιτς, Τζέκο

Βέλγιο: Κουρτουά, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Αλντερβέιρελντ,  Μενιέ, Φελαϊνί (29' Ντεντόνκερ), Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Καράσκο (86' Τσαντλί), Μέρτενς (46' Τίλεμαν), Μπατσουαγί.