Κερδίζει το Γιβραλτάρ και πάει μπαράζ η Εθνική - Free Sunday
Κερδίζει το Γιβραλτάρ και πάει μπαράζ η Εθνική

Κερδίζει το Γιβραλτάρ και πάει μπαράζ η Εθνική

Η Εθνική Ελλάδος θα δώσει το «παρών» στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας εφόσον κάνει το αυτονόητο και νικήσει το Γιβραλτάρ, την Τρίτη στο Καραϊσκάκη.

Ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα σε τέσσερα παιχνίδια περίμενε η Ελλάδα για να μην καταταγεί χειρότερη δεύτερη των 9 ομίλων και μείνει εκτός συνέχειας και τελικά… δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ. Το επιθυμητό αποτέλεσμα ήρθε στον πρώτο χρονικά από τους τέσσερις αγώνες, καθώς η Σκωτία δεν μπόρεσε να νικήσει την Σλοβενία του Σρέσκο Κάτανετς, ήρθαν ισόπαλες 2-2 και έτσι οι Σκωτσέζοι έμειναν τρίτοι και πέρασε δεύτερη η Σλοβακία που νίκησε την Μάλτα με 3-0. Στην ειδική βαθμολογία (αφαιρούνται οι βαθμοί που κερδήθηκαν κόντρα στην χειρότερη ομάδα του ομίλου) των δεύτερων ομάδων των ομίλων η Σλοβακία έχει 12 βαθμούς, ενώ η Ελλάδα έχει 13.

Έτσι η Ελλάδα αποκλείεται να είναι η χειρότερη δεύτερη, με την βασική προϋπόθεση… να τερματίσει δεύτερη, κάτι που θα συμβεί με νίκη επί του αδύναμου Γιβραλτάρ.

Η κλήρωση για τα μπαράζ θα λάβει χώρα στις 17 του μηνός, με τις οκτώ ομάδες να χωρίζονται σε ισχυρές και ανίσχυρες βάσει της κατάταξής τους στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Τα μπαράζ θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, στις 9-10-11 τα πρώτα και στις 12-13-14 οι επαναληπτικοί.