Τεράστια νίκη του Ολυμπιακού, 4-3 τον Πανιώνιο σε ματς-θρίλερ - Free Sunday
Τεράστια νίκη του Ολυμπιακού, 4-3 τον Πανιώνιο σε ματς-θρίλερ

Τεράστια νίκη του Ολυμπιακού, 4-3 τον Πανιώνιο σε ματς-θρίλερ

Ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής από το θρίλερ της Νέας Σμύρνης, κερδίζοντας με 4-3 και επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές στις οποίες συγκέντρωσε μόλις δύο βαθμούς.

Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, με τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά και ευκαιρίες του Πανιωνίου για να ισοφαρίσει εκ νέου στις καθυστερήσεις

Ήταν επίσης ένα παιχνίδι με άγρια ομορφιά, καθώς τα δεδομένα και η εικόνα της αναμέτρησης άλλαζαν διαρκώς. Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, καθώς προηγήθηκε με τη συμπλήρωση δύο λεπτών, με τον Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τον λάθος υπολογισμό του Φιγκέιρας, που προσπάθησε να γυρίσει με κεφαλιά στον Προτό, ωστόσο ο Σπιριντόνοβιτς τον πρόλαβε και πλάσαρε για το 1-0.

4255482

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο που ο Ολυμπιακός ψαχνόταν και όλα έδειχναν ότι θα είχε μια δύσκολη βραδιά. Γρήγορα όμως η εικόνα άλλαξε, καθώς ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση από στημένη φάση, με εκτέλεση του Φορτούνη και τρομερή κεφαλιά του Σισέ στο 19’ (στο 27’ αποσόβησε το δεύτερο γκολ του Πανιωνίου πάνω στη γραμμή) και στη συνέχεια κυριάρχησε στο γήπεδο.

Μέχρι το ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος, πίεζε οργανωμένα και αποτελεσματικά, έκλεβε μπάλες και έβγαζε πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις, με τον Πάρντο να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή σε μία περίπτωση και σε μία άλλη, στο 43’, να χάνει το τετ-α-τετ με τον Κότνικ από την εκπληκτική «τυφλή» μπαλιά στην κίνηση του Φορτούνη. Ο διεθνής Έλληνας ήταν ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού, ωστόσο η ανατροπή ήρθε από κάθετη του Οτζίζα, μετά από ένα ακόμη κλέψιμο, και τον Ανσαριφάρντ να νικάει τον Κότνικ, για το 2-1 στο 37’.

4255389

Πλέον η εικόνα του παιχνιδιού είχε αλλάξει άρδην και ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι θα έφτανε χωρίς άλλα προβλήματα στη νίκη. Το ημίχρονο μάλιστα έκλεισε με τον Ολυμπιακό να βρίσκει και τρίτο γκολ, πάλι με τον Ανσαριφάρντ και πάλι χωρίς να το πανηγυρίσει ως ένδειξη σεβασμού στην πρώην ομάδα του, όταν ο Πάρντο έπιασε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, ο Κότνικ απέκρουσε χωρίς να «καθαρίσει» τη φάση και ο Ιρανός σημείωσε το 3-1.

4255521

Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το 60’, με τον Πανιώνιο να αρχίζει στη συνέχεια να δείχνει σημεία ζωής μετά την ευκαιρία του Λάμπρου και τις αλλαγές του Γρηγορίου, αλλά όχι και σημάδια επιστροφής. Μέχρι που μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο Πανιώνιος κέρδισε πέναλτι στο 83’ που εκτέλεσε εύστοχα ο Μασούντ, ο οποίος ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο και μαζί με Χατζισαφί και Σιώπη έδωσαν πνοή στην ομάδα τους. Πριν προλάβει να ανασυνταχθεί ο Ολυμπιακός ο Πανιώνιος είχε ισοφαρίσει, όταν ο Ντουρμισάι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ωραία κάθετη του Χατζησαφί και νίκησε με πλασέ τον Προτό. Η εικόνα είχε αλλάξει εκ νέου και πλέον το momentum (αλλά και το προηγούμενο ανάλογο πάθημα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ) έδειχνε Πανιώνιο. Μόνο που ο Φορτούνης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, στο 87’ μπήκε στην περιοχή, ζήτησε και πήρε την μπάλα και κινήθηκε παράλληλα με την εστία, κερδίζοντας έξυπνα το πέναλτι από τον Οικονόμου.

4255667

Στη συνέχεια το εκτέλεσε εύστοχα για το 4-3.

4255669

Στις καθυστερήσεις ο Πανιώνιος είχε μια επικίνδυνη κεφαλιά, μια ωραία εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί που πέρασε μόλις άουτ και ζήτησε πέναλτι του Φιγκέιρας στον Χατζισαφί, σε μια φάση που το πόδι του Πορτογάλου βρίσκει στον ώμο τον αντίπαλό του, ωστόσο ο διαιτητής Ευαγγέλου έκρινε πως δεν ήταν πέναλτι και ο Ολυμπιακός αποχώρησε νικητής από τη Νέα Σμύρνη, σε ένα πολύ καθοριστικό για τον ίδιο και την πορεία του στο πρωτάθλημα παιχνίδι.

Οι υποδείξεις στο φινάλε του παιχνιδιού εξαγρίωσαν τους οπαδούς του Πανιωνίου και ακολούθησαν επεισόδια, καθώς στη συνέχεια συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις πέριξ του γηπέδου. 

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος (71' Παπαγεωργίου), Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος (81' Ντουρμισάι), Σιώπης, Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (60' Λάμπρου), Γεσίλ.

Ολυμπιακός: Προτό, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε (64' Ταχτσίδης), Φορτούνης (88' Μποτία), Πάρντο, Σεμπά, Ανσαριφάρντ (75' Τζούρτζεβιτς).