Το ήθελε πολύ και το πήρε ο Παναθηναϊκός - Free Sunday
Το ήθελε πολύ και το πήρε ο Παναθηναϊκός

Το ήθελε πολύ και το πήρε ο Παναθηναϊκός

Ένα παιχνίδι στο οποίο δυσκολεύτηκε αλλά το έφερε στα μέτρα του, στο τελευταίο 20λεπτο γύρισε… τούμπα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως με τη δύναμη της θέλησής του κατάφερε τελικά να νικήσει την ΑΕΛ με 2-1.

Ήταν η πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που οι παίκτες του Ουζουνίδη έδειξαν να θέλουν τόσο πολύ τη νίκη, την πήραν και ακολούθησε μια έκρηξη χαράς σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδα, ενδεικτική της πίεσης που έχει συσσωρευτεί στους παίκτες του Παναθηναϊκού για όσα έχουν συμβεί από το ξεκίνημα της σεζόν.

Το φινάλε της αναμέτρησης, βέβαια, θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό αν ο διαιτητής Κουτσιαύτης καθ’ υπόδειξη του βοηθού του δεν ακύρωνε κανονικό γκολ του Περόνε ως οφσάιντ, στο 89’.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Λάρισα ταμπουρωμένη και τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Προσπάθησε να ανοίξει το παιχνίδι στα άκρα, κυρίως στα αριστερά, ωστόσο οι ευκαιρίες δεν ήλθαν σε ροή αγώνα αλλά από στημένες μπάλες, με τους Μολέδο, Κουρμπέλη και Κουλιμπαλί να μην είναι αποτελεσματικοί. Σταδιακά ο Παναθηναϊκός αύξανε την πίεσή του, κατάσταση που συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας στο γκολ στο 50’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του ορεξάτου Βιγιαφάνιες. Στο πέναλτι είχε υποπέσει ο Ρέντζας, που κράτησε τον Μολίνς σε εκτέλεση φάουλ.

Ακολούθησε το καλύτερο διάστημα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι, αφού η ΑΕΛ άρχισε να ψάχνει το γκολ και πλέον οι «πράσινοι» έβρισκαν χώρους και με κινητήριο μοχλό τον Χίλιεμαρκ δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσαν να νικήσουν τον κορυφαίο της Λάρισας, τον Μπόζοβιτς. Από την πλευρά της η Λάρισα έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 57’, όταν το πολύ ωραίο σουτ του Λεοζίνιο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Στο 77’ άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης, καθώς ο Σιλά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Ναζλίδη, από την εκτέλεση του οποίου ήρθε η ισοφάρισε με τον Περόνε, ο οποίος πετάχτηκε χωρίς να τον ακολουθεί κανείς, ίσα ίσα που ακούμπησε την μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Ο Ουζουνίδης πέρασε τον Άλτμαν για να βρει ο Παναθηναϊκός το γκολ της νίκης και ο Ισραηλινός τρία λεπτά αργότερα, στο 84’, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, όταν έκανε φάουλ στον Ντέλετιτς και στη συνέχεια τον χτύπησε με το πόδι, δήθεν αδιάφορα, στο κεφάλι όπως περνούσε και ο αντίπαλος ήταν πεσμένος.

Στο 89’, σε αντεπίθεση της Λάρισας τρεις εναντίον ενός, έγινε η μπαλιά στην απέναντι πλευρά της περιοχής στον αφύλακτο Περόνε, εκείνος προχώρησε και πλάσαρε τον Βλαχοδήμο, ωστόσο ο βοηθός υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Περόνε παρ’ ότι εκείνος καλυπτόταν για τουλάχιστον ένα μέτρο.

Παρ’ ότι με 9 παίκτες ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε, ο Μολέδο είχε περάσει σέντερ φορ και αυτόν σημάδεψε ο Χίλιεμαρκ σε ένα γέμισμα πολύ έξω από την περιοχή και κοντά στη γραμμή του άουτ, με την μπάλα να περνάει χωρίς να την βρει ούτε ο Μολέδο, ούτε ο Φάρκας, να κάνει γκελ και να καταλήγει στα δίχτυα του άναυδου Μπόζοβιτς, για να ακολουθήσουν πολύ έντονοι πανηγυρισμοί από όλη την αποστολή του Παναθηναϊκού και φυσικά τους οπαδούς.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Μολίνς (86' Μουνιέ), Χίλιεμαρκ, Λουντ (90'+Ρέις), Βιγιαφάνιες (81' Άλτμαν), Κουρμπέλης, Χουλτ, Κολοβέτσιος, Σιλά, Μολέδο, Κουλιμπαλί.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ναζλίδης (90'+ Γιαννιτσάνης), Ντέλετιτς (88' Λαγός), Ζίζιτς, Γουάλας, Ρέντζας, Αγκάνοβιτς (68' Περόνε), Μασούρας, Φάρκας, Άντονι, Λεοζίνιο.