Η "σταχτοπούτα" των οκτώ - Free Sunday
Η "σταχτοπούτα" των οκτώ

Η "σταχτοπούτα" των οκτώ

Η πλέον αδύναμη απο τις 8 ομάδες που διεκδικούν τις 4 τελευταίες ευρωπαϊκές θέσεις για την πρόκριση στο μουντιάλ της Ρωσίας, είναι η Εθνική ομάδα με βάση την κατάταξη της FIFA που δημοσιεύθηκε χθες.

Η κλήρωση θα γίνει σήμερα και η Εθνική είναι στην 47η θέση της FIFA ενώ οι πιθανοί της αντίπαλοι είναι: η Ελβετία 11η με υποχώρηση 4 θέσεων, η Ιταλία 15η από 17η, η Κροατία 18η, χωρίς αλλαγή, και η Δανία 19η θέση από 26η

Οι άλλες τρεις “αδύναμες” ομάδες της 8αδας είναι η Βόρεια Ιρλανδία και η Σουηδία και η Ιρλανδια.

 Απαράλλαχτη έμεινε η πρώτη εξάδα με τις Γερμανία, Βραζιλία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Πολωνία ενώ στην έβδομη θέση η Γαλλία εκτόπισε την Ισπανία που είναι όγδοη, πανω από Χιλή και Περού. Οι επτά πρώτες και η διοργανώτρια Ρωσία θα είναι επικεφαλής των ομίλων της διοργάνωσης.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχής φορά που η Εθνική διεκδικεί την πρόκριση στο μουντιάλ σε αγώνες μπαράζ, με τις άλλες δυο να είναι πετυχημένες, το 2009 όταν η Ελλάδα απέκλεισε την Ουκρανία και προκρίθηκε στο Μουντιάλ του 2010 στη Ν. Αφρική και το 2013, όταν προκρίθηκε επι της Ρουμανίας.

Στη σημερινή κλήρωση στη Ζυρίχη το παρών για την Εθνική Ελλάδας θα δώσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Βακάλης.

Τα πρώτα ματς που θα γίνουν στις έδρες των αδυνάτων θα διεξαχθούν 9, 10 και 11 Νοεμβρίου και οι ρεβάνς 12, 13 και 14 Νοεμβρίου.