Πήρε ό,τι... ζήτησε ο Ολυμπιακός στο Καμπ Νόου - Free Sunday
Πήρε ό,τι... ζήτησε ο Ολυμπιακός στο Καμπ Νόου

Πήρε ό,τι... ζήτησε ο Ολυμπιακός στο Καμπ Νόου

Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός μπήκε για να αμυνθεί μαζικά και να ηττηθεί με ένα αξιοπρεπές σκορ πέτυχε ακριβώς αυτό, να ηττηθεί με 3-1 από την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου και να υποδεχτεί… χωρίς ψυχολογικά τραύματα την Κυριακή στο Καραϊσκάκη τον ΠΑΟΚ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σπόρτινγκ προηγήθηκε μέσα στο Τορίνο με αυτογκόλ του Άλεξ Σάντρο, ωστόσο στην επιστροφή του ο Πιάνιτς ισοφάρισε με εκτέλεση φάουλ στο 29’ και o Μάντζουκιτς νίκησε τον Τζόναθαν Σίλβα στη διεκδίκηση της κεφαλιάς και χάρισε τη νίκη στην Γιουβέντους με το γκολ του στο 84’, απέναντι σε μια Σπόρτινγκ που στάθηκε πολύ καλά. Το αποτέλεσμα δίνει στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να συνεχίσει την μάχη του για την 3η θέση παρ’ ότι παραμένει χωρίς βαθμό, καθώς η Σπόρτινγκ παραμένει στους 3. Η Μπαρτσελόνα έφτασε τους 9 βαθμούς σε τρεις αγώνες και ακολουθεί η Γιουβέντους με 6.

Στο Καμπ Νόου, η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε ξεκίνησε πολύ δυνατά και έκλεισε τον χωρίς επιθετικές βλέψεις και με τον Οφόε… σέντερ φορ Ολυμπιακό στην περιοχή του, δημιουργώντας -κυρίως με Ντεουλοφέου και Σουάρες- και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες και τελικά ανοίγοντας το σκορ με αυτογκόλ, από τον Νικολάου στο 18’, στην προσπάθειά του να απομακρύνει το γύρισμα του Ντεουλοφέου. Ο Παουλίνιο είχε δοκάρι, το… μονότερμα συνεχιζόταν, ο Μποτία έκοβε ό,τι μπορούσε, ο Προτό έκανε μεγάλες επεμβάσεις και το 1-0 διατηρούνταν. Προς το τέλος του ημιχρόνου τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Πικέ σκόραρε με το χέρι στο 42’ και αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή, η οποία ήταν η δεύτερη και αποβλήθηκε.

Με δέκα παίκτες πλέον στο γήπεδο η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει σαφή υπεροχή αλλά όχι την απόλυτη κυριαρχία του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να αρχίζει να κρατάει την μπάλα στα πόδια του και να προσπαθεί να αναπτυχθεί. Μια προσπάθεια απέδωσε μια ευκαιρία, όταν ο Κούτρης έκανε το γύρισμα στο 55’ αλλά ο Τζούρτζεβιτς καθυστέρησε, ωστόσο το σκορ παρέμενε εύθραυστο και η ελπίδα μεγάλωνε. Μέχρι που ήρθε ο Μέσι, ο οποίος στο 60’ κέρδισε φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή, στο ημικύκλιο, το εκτέλεσε ο ίδιος και παρ’ ότι ο Προτό ακούμπησε την μπάλα δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα για το 2-0. Ήταν το 100ο γκολ του Μέσι στο Champions League και έτσι θα έχει παίξει και ο Ολυμπιακός έναν ρόλο στην καριέρα του μεγάλου Αργεντινού. Όπως και ο Παναθηναϊκός, κόντρα στον οποίο είχε πετύχει το πρώτο του γκολ στο Champions League.

Πριν προλάβει να ανασυνταχθεί ο Ολυμπιακός δέχτηκε και τρίτο γκολ και πάλι με πρωταγωνιστή τον Μέσι που πέρασε τους πάντες από αριστερά και γύρισε στον Ντιν, που σούταρε με το αριστερό για το 3-0. Πλέον τα πάντα είχαν κριθεί εκτός από το τελικό σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε στο 89’, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Νικολάου πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Τερ Στέγκεν για το 3-1.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντιν, Παουλίνιο, Μπουσκέτς (80' Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (67' Ράκιτιτς), Μέσι, Σουάρες, Ντεουλοφέου (46' Μαστσεράνο).

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Κούτρης, Ζιλέ, (55' Τζούρτζεβιτς) Ρομαό, Ζντίελαρ, Καρσελά (65' Πάρντο), Οφόε (72' Φορτούνης), Ανδρούτσος.