Δίκαιη πρόκριση για την ΑΕΚ στους 32 του Europa League - Free Sunday
Δίκαιη πρόκριση για την ΑΕΚ στους 32 του Europa League

Δίκαιη πρόκριση για την ΑΕΚ στους 32 του Europa League

H AEK θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει και την άνοιξη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς απέσπασε 0-0 από την Αούστρια στη Βιέννη και πήρε την πρόκριση για τους 32 του Europa League.

H κλήρωση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα και οι 15 πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ είναι οι ΤΣΣΚΑ Μ., Ατλέτικο Μαδρίτης, Λειψία και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, που «μετακόμισαν» στο Europa από το Champions League και οι Βιγιαρεάλ, Ντινάμο Κιέβου, Μπράγκα, Αταλάντα, Λοκομοτίβ Μ., Βικτόρια Πλζεν, Άρσεναλ, Ζάλτσμπουργκ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Λάτσιο, Ζενίτ, οι οποίες τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους τους στο Europa League.

H AEK κατάφερε να προκριθεί με το αγαπημένο της αποτέλεσμα στον όμιλο, το 0-0, καθώς ήταν η τρίτη της «λευκή» ισοπαλία και η πέμπτη της συνολικά, τερματίζοντας αήττητη με 8 βαθμούς, έναντι 7 της τρίτης Ριέκα, που νίκησε με 2-0 την Μίλαν.

Ο Χιμένεθ παρέταξε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τους Λόπεζ και Γκάλο να έχουν τις δύο πλευρές και τους εξαιρετικούς Σιμόες και Γαλανόπουλο στο κέντρο, ενώ το πρεσάρισμα του Λιβάγια στον Χολτζχάουζερ όποτε έπαιρνε την μπάλα δεν επέτρεψε ποτέ στην Αούστρια να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε.

Η ΑΕΚ έτρεξε πολύ, κράτησε την μπάλα στα πόδια της και έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία της, με συνέπεια να μην απειληθεί ποτέ από μία ομάδα που αν κέρδιζε θα προκρινόταν εκείνη αντί για την ΑΕΚ. Το παιχνίδι είχε την ίδια εικόνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Αούστρια δεν κατάφερε ποτέ να γίνει απειλητική και η ΑΕΚ κεφαλαιοποίησε την εξαιρετική της παρουσία στον 4ο όμιλο του Europa League με την πρόκριση, η οποία σηματοδοτεί και την ευρωπαϊκή της επιστροφή.

Αούστρια Βιέννης (Τόρστεν Φινκ): Πεντζ, Καντίρι, Σερμπέστ, Σάλαμον (89' Σαρκάρια), Μπλαουνστάινερ, Χολσχάουζερ, Αλχασάν, Πρόκοπ, Πιρές, Ταζούρι (72' Βενούτο), Φριζενμπίχλερ (77' Μονσάιν)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπεζ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (64' Μπακασέτας), Λιβάια (90' Κονέ), Αραούχο (73' Κλωναρίδης) 

 

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ:

Βιγιαρεάλ
Αρσεναλ
Σάλτσμπουργκ
Λάτσιο
Αταλάντα
Στεάουα ή Βικτόρια Πλζεν
Ζενίτ ή Σοσιεδάδ
Μπράγκα
Ντιναμό Κιέβου
Λοκομοτίβ Μόσχας
Εστερσουντ ή Μπιλμπάο
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Champions League)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Champions League)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Champions League)
Λειψία (Champions League)