Νίκη δυόμισι μήνες μετά για τον Παναθηναϊκό - Free Sunday
Νίκη δυόμισι μήνες μετά για τον Παναθηναϊκό

Νίκη δυόμισι μήνες μετά για τον Παναθηναϊκό

 

Ο Παναθηναϊκός είχε να κερδίσει από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό προ περίπου δυόμισι μηνών και τα κατάφερε κόντρα στον Πλατανιά, βγάζοντας εικόνα ομάδας και παίζοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο παρά τα προβλήματά του.

Όπως η έλλειψη επιθετικού (στο πρώτο ημίχρονο ο Πίσπας στο δεύτερο ο Δώνης), μετά τα γκολ για το 2-0 να έρχονται από δύο εκτελέσεις πέναλτι του Βιγιαφάνιες, σωστή υπόδειξη το πρώτο, λάθος το δεύτερο.

Η ομάδα του Ουζουνίδη ξεκίνησε ορεξάτη απέναντι στον αδύναμο Πλατανιά, την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας με 11 ήττες σερί πλέον, και έψαξε με σωστή ανάπτυξη το γκολ, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Μουνιέ, ο οποίος αναστάτωνε την άμυνα του Πλατανιά και κέρδιζε φάουλ και κίτρινες κάρτες για τους αντιπάλους του, ωστόσο δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ στο 21’. Άλλα δύο σουτ που έδιωξε ο Κλίαϊτς, από Βιγιαφάνιες και Άλτμαν, ήταν ο επιθετικός απολογισμός του Παναθηναϊκού για το πρώτο ημίχρονο, με τον Πλατανιά να είναι παντελώς ακίνδυνος.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να βάζει την μπάλα κάτω και να προσπαθεί να σκοράρει, ωστόσο έλειπε το στήριγμα στην επίθεση που θα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα. Τελικά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 72’ με εκτέλεση πέναλτι του Βιγιαφάνιες, από σουτ του οποίου και χέρι του Ντικαμονά είχε προκύψει το πέναλτι. Ο Ντικαμονά δέχτηκε και δεύτερη κίτρινη μετά τη φάση του πέναλτι και αποβλήθηκε στο 82’, με τον διαιτητή Ζαχαριάδη να καταλογίζει νέο πέναλτι για χέρι στις καθυστερήσεις και τον Βιγιαφάνιες να ευστοχεί εκ νέου για το 2-0, ωστόσο η μπάλα δεν βρίσκει στο χέρι του Καρυπίδη και η υπόδειξη είναι λανθασμένη.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Ινσούα, Άλτμαν, Μουνιέ (81' Χατζηγιοβάνης), Λουντ (46' Χίλιεμαρκ), Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κολοβέτσιος, Πίσπας (61' Δώνης), Κουλιμπαλί.

Πλατανιάς: Κλίαϊτς, Καρυπίδης, Γκρζέλτσακ (46' Ντουάλα), Ενσικουλού, Ντικαμονά, Αγγελόπουλος, Βάντερσον, Κοροβέσης, Παπανικολάου (68' Πετρόπουλος), Δημούτσος, Αμπντουλραχμάν (44' Στάμου).