O έξοχος ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό και χάρισε την πρωτιά στον ΠΑΟ - Free Sunday
O έξοχος ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό και χάρισε την πρωτιά στον ΠΑΟ

O έξοχος ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό και χάρισε την πρωτιά στον ΠΑΟ

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε το παιχνίδι του με τον Κόροιβο γινόταν γνωστό ότι ουσιαστικά εξασφάλισε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Όχι φυσικά επειδή νίκησε στη συνέχεια εύκολα τον Κόροιβο με 92-57 και με τον Πασκουάλ να ξεκουράζει τους καταπονημένους και να δίνει πολύ χρόνο συμμετοχής σε Όγκαστ, Μήτογλου, Καλαϊτζάκη.

Αλλά επειδή λίγο νωρίτερα ο ΠΑΟΚ νικούσε τον Ολυμπιακό με 78-71 στην Πυλαία, κάτι που σημαίνει πως πλέον ο Παναθηναϊκός απέχει τρεις νίκες από τον αιώνιο αντίπαλο του. Συνεπώς ακόμη και αν χάσει στο ΟΑΚΑ με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων από τον Ολυμπιακό και πάλι θα έχει να κάνει ακόμη μία ήττα και να παραμείνει πρώτος.

Το παιχνίδι της Πυλαίας αποδείχτηκε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την Basket League. Όχι μόνο γιατί ουσιαστικά καθόρισε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου αλλά και γιατί είναι το πρώτο παιχνίδι στα χρόνια της παντοδυναμίας των δύο «αιωνίων» και της πτώσης των υπόλοιπων «μεγάλων» που μία ομάδα κατάφερε να πάρει διαφορά επί του ενός εκ των δύο και να τη διατηρήσει μέχρι το τέλος, φτάνοντας στη νίκη χωρίς να απειληθεί ποτέ.

Τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ του Ηλία Παπαθεοδώρου, έχοντας ως πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Γκος (24 π. με 3/3 δίπ., 5/11 τρίπ., 3/4 β., 2 ριμπ., 3 ασ., 2 κλεψ., 1 λ.) αλλά με πραγματικό πρωταγωνιστή την ομαδική δουλειά και την άμυνα, με βασικούς εκφραστές τον Χαραλαμπόπουλο (9π., 5 ριμπ., 4 ασ., 2 κλεψ., κανένα λάθος) που έμεινε στο παρκέ 37’ λεπτά, τον Κρουμπαλί, τον Κόνιαρη και τον Κατσίβελη.

4336266

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά, ο Ολυμπιακός αντέδρασε αλλά γρήγορα ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +13, 29-16, με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να παίξει καλή άμυνα. Ήταν μία μέρα που δεν έβγαινε τίποτε στους «ερυθρόλευκους», πιθανότατα απόρροια της συσσωρευμένης κόπωσης πολλών παικτών που αναπλήρωναν και τα αγωνιστικά λεπτά των πολλών τραυματιών.

Έτσι, η διαφορά παρέμενε μεταξύ 9 και 13 πόντων και στην δεύτερη περίοδο, ενώ όταν ο Ολυμπιακός προσπάθησε να σφίξει την άμυνά του στην τρίτη περίοδο δεν είδε ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς ο ίδιος είχε επίσης μπλοκαριστεί από την άμυνα του ΠΑΟΚ. Σε εκείνο το σημείο ο Γκος έδειξε την ποιότητά του και με δύο διαδοχικά τρίποντα έφερε το +16. Δύο διαδοχικά τρίποντα του Σπανούλη στην 4η περίοδο έφεραν τον Ολυμπιακό σε απόσταση εννιά πόντων (65-56 στο 36’), ωστόσο το ξέσπασμα δεν είχε συνέχεια, ο Γκος σκόραρε εκ νέου από τα 6.75μ. και ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μία τεράστια νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 44-33, 57-41, 78-71

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 6, Χαραλαμπόπουλος 9 (1), Κατσίβελης 5 (1), Τζάκσον 14, Γκος 24 (5), Κρουμπαλί 6, Κόνιαρης 4, Τσόχλας, Μαργαρίτης 3(1), Ζάρας 2, Καραμανώλης, Τζόουνς 5 (1).

Ολυμπιακός: Σπανούλης 12 (2), Πρίντεζης 6 (1), Παπανικολάου 11 (2), Μάντζαρης 11, Μπόγρης 4, ΜακΛίν 8, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 6, Μιλουτίνοφ 2, Oυίλτζερ 11 (1), Τόμπσον.