Ραντεβού στο ΟΑΚΑ για Ολυμπιακό και ΑΕΚ, 0-0 στο Καραϊσκάκη - Free Sunday
Ραντεβού στο ΟΑΚΑ για Ολυμπιακό και ΑΕΚ, 0-0 στο Καραϊσκάκη

Ραντεβού στο ΟΑΚΑ για Ολυμπιακό και ΑΕΚ, 0-0 στο Καραϊσκάκη

 

Στο ΟΑΚΑ στις 7 Φεβρουαρίου θα κριθεί η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου καθώς Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο Καραϊσκάκη, μετά από ένα μέτριο παιχνίδι, που είχε καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, ένταση, νεύρα και λίγες φάσεις.

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως η ΑΕΚ πέτυχε τον βασικό της στόχο, που ήταν να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να κάνει δύο εξαιρετικές αποκρούσεις σε ένα λεπτό ο Μπάρκας στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όταν ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και πίεσε την ΑΕΚ. Ο Μπάρκας λοιπόν αντέδρασε σωστά στην προβολή του Τζούρτζεβιτς από πολύ κοντά στο 6’ και στο πλασέ του -πολύ καλού- Ζιλέ στο 7’ και αφού πέρασε το αρχικό διάστημα πίεσης του Ολυμπιακού η ΑΕΚ ισορρόπησε, αφήνοντας την μπάλα στους γηπεδούχους αλλά χωρίς να κινδυνεύει και ψάχνοντας με βαθιές μπαλιές τους Λιβάγια, Αραούχο και Χριστοδουλόπουλο. Ούτε ο Ολυμπιακός μπορούσε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι είχε την μπάλα στα πόδια του ώστε να δημιουργήσει ευκαιρίες, με τον Σεμπά να σπαταλά προσπάθειες με καλές προϋποθέσεις, ούτε οι προσπάθειες της ΑΕΚ στην αντεπίθεση δυσκόλευαν τους Σισέ και Μποτία και το πρώτο ημίχρονο κύλησε με αρκετά κλεψίματα εκατέρωθεν αλλά χωρίς καθαρές φάσεις, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» μετά τις δύο πρώτες ευκαιρίες τους απειλούσαν μόνο από στημένες μπάλες.

Ο Σεμπά έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου, στο 54’, και αμέσως μετά αντικαταστάθηκε από τον Μιραλάς, ο οποίος άμεσα έβγαλε την μπαλιά για τον Φορτούνη που έχασε τεράστια ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι σουτάροντας άουτ. Το καλό πρώτο τέταρτο του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σουτ του Μάριν που πέρασε μόλις άουτ και στη συνέχεια η ΑΕΚ ισορρόπησε εκ νέου, με την ένταση του παιχνιδιού να φθίνει όσο πλησιάζαμε προς το τέλος του, με τις δύο ομάδες να δείχνουν συμβιβασμένες με τη λευκή ισοπαλία που παρέμεινε μέχρι τέλους χωρίς ιδιαίτερο άγχος για κανέναν από τους δύο μονομάχους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Σισέ, Κούτρης (85' Νικολάου), Ζιλέ, Ρομαό, Μάριν (76' Ανδρούτσος), Φορτούνης, Σεμπά (56' Μιραλάς), Τζούρτζεβιτς.
ΑΕΚ: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γαλανόπουλος (90' Σιμόες), Κονέ, Γκάλο, Λόπες, Λιβάγια (77' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (82' Μασούντ), Αραούχο.