Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για ΠΑΟΚ, 2-0 τον Ατρόμητο - Free Sunday
Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για ΠΑΟΚ, 2-0 τον Ατρόμητο

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για ΠΑΟΚ, 2-0 τον Ατρόμητο

Την 10η σερί του νίκη πέτυχε ο υπερασπιστής του τίτλου ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με 2-0 τον Ατρόμητο στην Τούμπα και αποκτώντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Με τη 10η διαδοχική νίκη του ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ του που κρατά από τη σεζόν ’72-’73, ενώ συμπλήρωσε 9ο παιχνίδι χωρίς να δεχτεί γκολ.

Συνολικά ήταν μια καλή βραδιά για τον ΠΑΟΚ, που όμως δεν συνοδεύτηκε από ανάλογη υπεροχή μέσα στο γήπεδο, καθώς ο Ατρόμητος έβαλε δύσκολα στον Δικέφαλο, είχε πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, ενώ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ οφσάιντ στο 19’ και βρήκε το δεύτερο γκολ στο 86’, ενώ επιπλέον έχασε για το επόμενο διάστημα τον Πέλκα, ο οποίος υπέστη κάταγμα στη μύτη στο 30’, μετά από σύγκρουση με τον Ντάουντα, και αποχώρησε.

Ο Πέλκας ήταν που άνοιξε το σκορ στο 19’, και αφού είχε προηγηθεί από μία καλή στιγμή για κάθε ομάδα, όταν ο Βιεϊρίνια μπήκε με ωραία ντρίμπλα στην περιοχή από αριστερά, έδωσε στον Σάχοβ που έκανε το τακουνάκι και ο Πέλκας από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ενώ ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ που δεν υποδείχτηκε. Ο Ατρόμητος ανέβηκε μετά το γκολ που δέχτηκε και έγινε απειλητικός, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία μεγάλη ευκαιρία πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τους Βασιλάκη και Κουλούρη.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Ατρόμητο να είναι πολύ σταθερός στην άμυνα, να κλέβει μπάλες και να ψάχνει την ευκαιρία του στην αντεπίθεση. Από μία μεγάλη ευκαιρία για κάθε ομάδα, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει εντυπωσιακά την δυνατή κεφαλιά του Βασιλακάκη στο 65’ και την κεφαλιά του Μάτος στο 68’ να περνάει μόλις άουτ, ενώ στο 79’ ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι σε μια δύσκολη φάση, για χέρι του Μάτος. Φτάνοντας στο 86ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, όταν ο Σάχοβ σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ελ Καντουρί για να γίνει ο πλέον καθοριστικός παίκτης της αναμέτρησης, εφόσον από δική του ασίστ προέκυψε και το γκολ του Πέλκα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Πέλκας (35΄ Ελ Καντουρί) , Μακ (78΄ Κάμπος), Λημνιός, Κουλούρης (64΄ Πρίγιοβιτς).

Ατρόμητος: Μίρκοβιτς, Σάκιτς, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Ντιγκινί, Μπουσουλάντζιτς (84΄ Κυριακίδης), Μάντσον, Νάτσος (84΄ Ούμπιντες), Ντάουντα (72΄ Βασιλείου), Βασιλακάκης.