Ο Αστέρας έριξε από την κορυφή τον Ολυμπιακό - Free Sunday
Ο Αστέρας έριξε από την κορυφή τον Ολυμπιακό

Ο Αστέρας έριξε από την κορυφή τον Ολυμπιακό

Με νέα δεδομένα θα πάει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ, καθώς ο Αστέρας τον κράτησε στο 1-1 στην Τρίπολη και τον έριξε από την κορυφή, με το σερί του να σταματά στις 9 διαδοχικές νίκες.

Πρώτος είναι πλέον ο ΠΑΟΚ με 43 βαθμούς, ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 42 και τρίτη είναι η ΑΕΚ με 41.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να υποδεχτεί ως πρωτοπόρος την ΑΕΚ ωστόσο δεν μπόρεσε να το δικαιολογήσει με την απόδοσή του και η ισοπαλία ήταν δίκαιο αποτέλεσμα. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, καθώς με τον Ιγκλέσιας να δίνει τον ρυθμό πίεσε σωστά και οργανωμένα τον Ολυμπιακό και δεν του επέτρεψε να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πολλά λάθη, ο Μιραλάς, παίζοντας πίσω από τον Ανσαριφάρντ, δεν μπορούσε να συνδέσει την μεσαία γραμμή με την επίθεση με τον τρόπο που το κάνει ο Φορτούνης και έτσι ο Αστέρας ήταν εκείνος που κρατούσε με άνεση στην άμυνα και έβρισκε φάσεις στην επίθεση, συνήθως μετά από κλεψίματα. Έτσι, ο Τόνσο προειδοποίησε στο 8’ και στο 13’ για να ανοίξει το σκορ ο Ιγκλέσιας στο 21’, με καρφωτή κεφαλιά ανάμεσα σε Ένχελς και Σισέ από εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη.

Ο Ολυμπιακός σταδιακά προσπάθησε να βγάλει αντίδραση αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, με την πρώτη του σημαντική φάση να είναι το δοκάρι του Μιραλάς από εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση. Στο 37’ ο Ένχελς πρόλαβε να κόψει οριακά το σουτ του Μανιά και στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Ανσαριφάρντ από τον Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος τον ανέτρεψε χωρίς να… υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, αφού ο Ανσαριφάρντ δεν απειλούσε άμεσα από τη θέση που βρισκόταν, με πλάτη στο τέρμα στη γωνία της μικρής περιοχής. Ο Ιρανός εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, που ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση καθώς η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να απωθήσει οπαδούς που προσπάθησαν να εισέλθουν χωρίς εισιτήρια στο γήπεδο και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, ο Γκαρθία προσπάθησε να αλλάξει την ανορθογραφία του πρώτου ημιχρόνου περνώντας τον Φορτούνη (αντί του Μάριν) για να συνδέσει τις γραμμές, ωστόσο ο Αστέρας εξακολουθούσε να πιέζει σωστά τον Ολυμπιακό και να τον αναγκάζει σε λάθη.

Στο 71’ ο Αθανασιάδης έκανε την απόκρουση του αγώνα στο σουτ του Ζιλέ και η τελευταία καλή στιγμή του Ολυμπιακού ήρθε στο 81’, αλλά ο Κούτρης ήταν άστοχος, με το 1-1 να παραμένει μέχρι τέλους.

Αστέρας Τρ.: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (64' Ισνάλδο), Τόνσο, Κυριακόπουλος (74' Ντουντού), Μανιάς (84' Καλτσάς).

Ολυμπιακός: Προτό, Φιγκέιρας, Ένχελς, Σισέ (85' Τζούρτζεβιτς), Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Πάρντο (70' Οτζίτζα Οφόε), Μάριν (46' Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ.