Γιάννενα... σαν Τούμπα, 3-1 τον ΠΑΣ ο ΠΑΟΚ - Free Sunday
Γιάννενα... σαν Τούμπα, 3-1 τον ΠΑΣ ο ΠΑΟΚ

Γιάννενα... σαν Τούμπα, 3-1 τον ΠΑΣ ο ΠΑΟΚ

Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει για μία ακόμη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ, καθώς πέρασε από τους... φιλόξενους Ζωσιμάδες με 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και διευρύνοντας το σερί του στις 12 διαχοδικές νίκες.

Οι 2.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στα Γιάννενα φρόντισαν ώστε το γήπεδο να... θυμίζει Τούμπα, τόσο με την παρουσία τους εντός αυτού, όσο και με τα μικρής έκτασης επεισόδια πριν την έναρξη της αναμέτρησης και στο ημίχρονο, που ανάγκασαν πολλούς οπαδούς του ΠΑΣ είτε να μην μπουν ποτέ στο γήπεδο είτε να αποχωρήσουν από αυτό. 

Εντός αγωνιστικού χώρου ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στα πρώτα 60' λεπτά, με τον Πέλκα να επιστρέφει στην ενδεκάδα και να τα κάνει όλα πιο εύκολα, αφού άνοιξε το σκορ μόλις στο 9', με γκολ-οφσάιντ βέβαια όπως και το προηγούμενό του, κόντρα στον Ατρόμητο στο Κύπελλο. Οφσάιντ μεν το γκολ, δίκαιο επιστέγασμα δε της εξαιρετικής παρουσίας του ΠΑΟΚ στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού, όταν έκλεισε στα καρέ του τον ΠΑΣ και... σφυροκοπούσε. Στη συνέχεια ο διαιτητής Κουτσιαύτης στη συνέχεια αρνήθηκε πέναλτι στον ΠΑΟΚ, σε χέρι του Μπέριου μετά από σουτ του Βιεϊρίνια.

Όταν ο ΠΑΣ ισορρόπησε, κράτησε την μπάλα και άρχισε να πιέζει, ουσιαστικά το ματς τελείωσε, καθώς ο Βαρέλα, που είχε βρεθεί σε θέση επιθετικού στη φάση, έκανε ωραία ενέργεια, γύρισε στον Πρίγιοβιτς και εκείνος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Βελλίδη στο 39', δείχνοντας πως πλέον έχει πάρει φόρα και... εκτός έδρας. Το επιβεβαίωσε στο τέλος του ημιχρόνου, όταν αξιοποίησε τη σέντρα του Μακ για να κάνει το 3-0, δίνοντας πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή και να χάνει ευκαιρίες μέχρι και το τελευταίο ημίωρο του παιχνιδιού, όταν άρχισε να παίζει πιο συντηρητικά, ο ΠΑΣ ανέλαβε τον έλεγχο αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Κόντε, μετά από σέντρα του Μανθάτη, στο 71'. Ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε ο Πασχαλάκης μετά από 970 λεπτά που είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του. 

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Τζημόπουλος (69’ Τσικάρσκι), Μιχαήλ, Μπέριος, Μπουκουβάλας, Καρανίκας, Λίλα (16’ Μανθάτης), Γαρουφαλιάς, Βιντάλ (46’ Σολτάνι), Γιάκος, Κόντε

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοφ,. Μαουρίσιο, Κάμπος (65’ Αζεβέδο), Πέλκας (86’ Μπίσεσβαρ), Μακ (79’ Λημνιός), Πρίγιοβιτς