Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ, πέρασε και από τη Λαμία - Free Sunday
Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ, πέρασε και από τη Λαμία

Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ, πέρασε και από τη Λαμία

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την 6η διαδοχική εκτός έδρας νίκη του -αριθμός ρεκόρ για τον ΠΑΟΚ- και τη 10η διαδοχική στο πρωτάθλημα στη Λαμία με 2-0 επί της τοπικής ομάδας και συνεχίζει την κούρσα του προς τον τίτλο, με 8 αγωνιστικές να απομένουν.

Ήταν μία δίκαιη νίκη για τον ΠΑΟΚ απέναντι σε μια ομάδα που επιχείρησε κυρίως να αμυνθεί και τα κατάφερε για ένα ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια του και πίεζε, ωστόσο δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Λαμίας δημιουργήσει ευκαιρίες και το πρώτο ημίχρονο κύλισε με δύο καλές στιγμές για τον πρωτοπόρο, από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Κρέσπο που βρήκε στον Βαρέλα στο 24’ και ένα σουτ του Μακ από πλάγια θέση στην περιοχή στο 29’, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά την πρώτη και στην κλειστή του γωνία το δεύτερο.

Η πίεση του ΠΑΟΚ διαρκώς αυξανόταν και ταυτόχρονα μειώνονταν οι αντοχές και το καθαρό μυαλό των παικτών της Λαμίας, με συνέπεια στο 56’ ο Μακ να κάνει την ενέργεια και να σεντράρει από δεξιά, ο Μαουρίτσιο στα αριστερά της περιοχής κοντρόλαρε και έδωσε γρήγορα στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος ήταν στο όριο της μικρής περιοχής και σήκωσε με τη μία στο κέντρο της μικρής περιοχής, όπου ο εξαιρετικός Πέλκας με κεφφαλιά έκανε το 1-0, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει την ποιοτική υπεροχή του στη φάση. Πριν προλάβει να ανασυνταχθεί η Λαμία ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Μακ να παίρνει την μπάλα στα δεξιά σε αντεπίθεση, να σεντράρει, ο Ασίγκμπα παρενέβη με λάθος τρόπο, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Παπαδόπουλο και ο Μαουρίτσιο πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 2-0.

Λίγα πράγματα συνέβησαν έκτοτε και ο ΠΑΟΚ αύξησε σε πέντε τους βαθμούς της διαφοράς του από την ΑΕΚ, εν αναμονή του παιχνιδιού της με την Ξάνθη.

ΛΑΜΙΑ: Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Ομο (67’ Μπεν Τζεμιά), Βάντερσον, Πίτι, Ακόστα, Μπούτνικ (60’ Αστσεριτς).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μακ (89’ Κουλούρης), Πέλκας (78’ Μουλέν), Μπίσεσβαρ (72’ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.