Δεύτερη σερί νίκη και 6ος ο Παναθηναϊκός - Free Sunday
Δεύτερη σερί νίκη και 6ος ο Παναθηναϊκός

Δεύτερη σερί νίκη και 6ος ο Παναθηναϊκός

Σε ένα παιχνίδι που δεν συνέβησαν πολλά ο Παναθηναϊκός πέτυχε την δεύτερη διαδοχική του νίκη, με 2-0 επί της Λαμίας και σκαρφάλωσε στην 6η θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τον Πανιώνιο, ο οποίος έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ένα αποτέλεσμα που ανανεώνει το κίνητρο των απλήρωτων παικτών του Παναθηναϊκού, εφόσον έχουν κάτι για να παλέψουν στις 7 τελευταίες αγωνιστικές, να βρεθούν 5οι και να κερδίσουν την έξοδο στην Ευρώπη. Τουλάχιστον στα… χαρτιά, εφόσον ο Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου πριν την έναρξη της αναμέτρησης, δεν μπορεί να αποφύγει την τιμωρία από την UEFA για αποκλεισμό ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παρ’ όλ’ αυτά είναι πολύ σημαντικό να πάρει την 5η θέση, καθώς έτσι θα «ξεχρεώσει» την ποινή του, ειδάλλως θα την κουβαλάει μέχρι να κερδίσει την συμμετοχή του σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Όπως τόνισε σχετικά ο Βασίλης Κωνσταντίνου στην κάμερα της Nova: «Δεν προλαβαίνουμε και σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορέσει να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη. Ακόμη κι αν τιμωρηθεί αν πάει διακανονισμούς τέλη Μαρτίου μπορεί να του χαριστούν, αλλά είναι δύσκολο. Κατά πάσα πιθανότητα θα τιμωρηθούμε αλλά θα προσπαθήσουμε να βγούμε 5οι για να εκτίσουμε την ποινή την επόμενη σεζόν. Με το πλάνο που έχει ο Παναθηναϊκός για να εξυγιανθεί του χρόνου, καλό είναι να εκτίσουμε γρήγορα την ποινή […] Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα απ’ όσα γράφονται. Η πληροφορία μου είναι πως ο Παναθηναϊκός με τον Γιάννη Αλαφούζο θα βάλει τα λεφτά για να μπει σε μια φυσιολογική ροή το πράγμα. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους παίκτες και στους υπαλλήλους στα γραφεία και στο Κορωπί, για την υπομονή που κάνουν».

Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι πως το πρόγραμμα των επτά τελευταίων αγωνιστικών κάθε άλλο παρά προδιαθέτει για κατάληψη της πέμπτης θέσης. Ακολουθούν κατά σειρά: Oλυμπιακός (εκτός), Αστέρας Τρίπολης (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Ατρόμητος (εντός), Πανιώνιος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) και Ξάνθη (εκτός).

Στη Λεωφόρο, η Λαμία μπήκε κυρίως για να αμυνθεί, όπως το συνηθίζει άλλωστε, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε να διασπάσει την άμυνά της και το αποτέλεσμα ήταν ένα παιχνίδι χωρίς φάσεις, με το πρώτο ημίχρονο να περνάει με μια φλύαρη υπεροχή του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, οι Τζανδάρης και Κάτσε ήταν πολύ καλοί και το παιχνίδι «ξεκλείδωσε» ο Μουνιέ στο 48’, όταν πήρε την μπάλα από τον Δώνη στο ύψος της περιοχής, μπήκε σε αυτή και από το ύψος του πέναλτι έκανε ένα ωραίο, ξαφνικό πλασέ με το αριστερό, που αιφνιδίασε τον Μελισσά. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, έχασε δύο ευκαιρίες με τον Άλτμαν και βρήκε ένα φανταστικό γκολ από τον Ινσούα, ο οποίος πήρε την κοντινή πάσα από τον Λουντ έξω από την περιοχή, βρήκε την μπάλα με το τακουνάκι και περιστράφηκε και σούταρε με το εξωτερικό με το αριστερό για να στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία του Μελισσά, να κάνει το 2-0 και το 90λεπτο να ολοκληρωθεί με τη δεύτερη διαδοχική νίκη του Παναθηναϊκού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα, Κάτσε (80' Στάικος), Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ (75' Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν (89' Μπουζούκης), Δώνης.

ΛΑΜΙΑ: Μελισσάς, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Μπεν Τζεμιά, Παντελιάδης, Όμο (54' Κουτρουμάνο), Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Φράγκος (79' Καραγιάννης), Μπούτνικ (55' Άστεριτς).