Δεν ξεκίνησε ποτέ ο αγώνας ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού μετά τον τραυματισμό του Γκαρθία - Free Sunday
Δεν ξεκίνησε ποτέ ο αγώνας ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού μετά τον τραυματισμό του Γκαρθία

Δεν ξεκίνησε ποτέ ο αγώνας ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού μετά τον τραυματισμό του Γκαρθία

Την ματαίωση του αγώνα ΠΑΟΚ -Ολυμπιακού αποφάσισε ο διαιτητής του αγώνα Αλέξανδρος Αρετόπουλος μετά τη ρίψη αντικειμένου -πιθανότατα ρολό ταμειακής μηχανής- από την εξέδρα που χτύπησε τον προπονητή της ομάδας του Πειραιά Οσκαρ Γκαρθία, κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά το γεγονός, οι παίκτες του Ολυμπιακού άμεσα αποχώρησαν για τα αποδυτήρια και στην συνέχεια ακολούθησαν και οι διαιτητές ενώ ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, ενημέρωσε τον διαιτητή του αγώνα Αλέξανδρο Αρετόπουλο ότι παίρνει την ομάδα και αποχωρεί για τα αποδυτήρια.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αποχώρησε με ασθενοφόρο μετά από την εξέταση από τον γιατρό του αγώνα για το νοσοκομείο αφού δεν αισθανόταν καλά και μοιραία ο διαιτητής πήρε την απόφαση για μη διεξαγωγή της αναμέτρησης. 

Ο Γκαρθία διακομίστηκε στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο για εξετάσεις, ωστόσο όταν μπορέσει θα μεταφερθεί στο Παπανικολής, το οποίο εφημερεύει και είναι δημόσιο, καθώς ο κανονισμός αναφέρει πως η γνωμάτευση θα πρέπει να βγει από δημόσιο νοσοκομείο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναμένεται να πάρει εξιτήριο αύριο. 

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ βάσει του κανονισμού κινδυνεύει με πρόστιμο από 6.000 έως 80.000 ευρώ για τον τραυματισμό του Γκαρθία, ενώ η οριστική διακοπή (βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχαμε διακοπή αλλά ματαίωση του αγώνα εφόσον δεν ξεκίνησε ποτέ) επιφέρει ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και δύο έως τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του Ολυμπιακού. Τουτέστιν, από την ηλιθιότητα ενός οπαδού του σε μία ημέρα που φαινόταν να υπάρχει καλό κλίμα στην εξέδρα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να χάσει μέχρι και έξι βαθμούς (εφόσον νικούσε στο παιχνίδι) χάνοντας πολύ σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου, αν όχι και τον τίτλο, καθώς σίγουρα η σημερινή εξέλιξη θα φέρει και αναστάτωση στην ομάδα. 

Όλα αυτά βέβαια θα ξεκαθαρίσουν μόλις γίνει γνωστό το τι έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα.

Κατά την αποχώρηση των οπαδών του ΠΑΟΚ μερίδα εξ αυτών προκάλεσε φθορές και επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Έγινε μία προσαγωγή, ενώ τα επεισόδια κράτησαν περίπου μισή ώρα. Την ίδια ώρα η αποστολή του Ολυμπιακού παρέμενε αποκλεισμένη στα αποδυτήρια.

Στα αρνητικά της ημέρας και η χειρονομία του Μιραλάς, ο οποίος αμέσως μετά τον τραυματισμό του Γκαρθία έκανε τη... δεύτερη πιο συνηθισμένη χυδαία χειρονομία στην Ελλάδα, «δείχνοντάς τα» στην εξέδρα. 

Και μέσα σε όλα ο προπονητής της Κ20 του ΠΑΟΚ και πρώην ποδοσφαιριστής του Πάμπλο Γκαρσία κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο έκανε λόγο για «Ολυμπιακό... κοτόπουλο». Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μόλις πέρυσι ακριβώς στην ίδια θέση με τον Ολυμπιακό, στην Λεωφόρο στα πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό με τον τραυματισμό τότε του Ίβιτς, και είχε ακριβώς την ίδια αντίδραση.

Σε μια πλήρη επανάληψη του περσινού σκηνικού, αυτή τη φορά είναι ο ΠΑΟΚ που προσπαθεί να πείσει πως ο τραυματισμός είναι ελαφρύτερος απ' ό,τι λένε στον Ολυμπιακό, ωστόσο στην πραγματικότητα αυτό μικρή σημασία έχει. Το θέμα είναι πως υπήρξε και όχι το μέγεθός του.