Ανατροπή και παλικαρίσια πρόκριση για Γιουβέντους - Free Sunday
Ανατροπή και παλικαρίσια πρόκριση για Γιουβέντους

Ανατροπή και παλικαρίσια πρόκριση για Γιουβέντους

Πραγματοποιώντας μια μεγάλη ανατροπή η Γιουβέντους έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τους περισσότερους, να κερδίζει, επικράτησε της Τότεναμ με 2-1 στο Λονδίνο και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

Στο άλλο αποψινό παιχνίδι Βασιλεία πήρε τις εντυπώσεις κερδίζοντας με 2-1 στο Μάντσεστερ αλλά η Σίτι πήρε την πρόκριση, καθώς είχε το υπέρ της 4-0 του πρώτου αγώνα. Ο Γκουαρντιόλα παρέταξε μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές και η ομάδα του προηγήθηκε στο 8’ με τον Ζεζούς αλλά στο 16’ ο Ελιουνούσι ισοφάρισε και στο 71’ ο Λανγκ πέτυχε το νικητήριο γκολ για τη Βασιλεία, η οποία πήρε τουλάχιστον την ικανοποίηση ότι έγινε η ομάδα που έσπασε το εντός έδρας αήττητο της Σίτι μετά από 37 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο Γουέμπλεϊ, η Τότεναμ συνέχισε από εκεί που το άφησε στο Τορίνο, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο σε υψηλή ένταση σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου, ενώ προηγήθηκε στο 39’, όταν ο Κέιν πέρασε τον Κιελίνι, η μπάλα κατέληξε στον Τρίπιερ που τη γύρισε και ο Σον έπιασε ένα κακό πλασέ αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού ο Μπουφόν ήταν εξουδετερωμένος, με τον Νοτιοκορεάτη να εξιλεώνεται έτσι για τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που είχε χάσει προηγουμένως. Η Γιουβέντους είδε τον Μαρτσίνιακ να της αρνείται πέναλτι στο 17’ και παρ’ όλη την πίεση που δεχόταν από την Τότεναμ άντεχε και παρέμενε στο παιχνίδι, έχοντας ως μπροστάρη τον εξαιρετικό Κιελίνι.

Μέχρι το 60’ το παιχνίδι συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό, όταν ο Αλέγκρι έκανε δύο αλλαγές και άλλαξε όλο το παιχνίδι, περνώντας τον Λιχτστάινερ, που πήγε στα δεξιά, αντί του Μπενατιά και τον Ασαμόα αντί του Ματουιντί. Η Γιουβέντους προσαρμόστηκε καλύτερα στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, ισορρόπησε και τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισε, με τον Λιχτστάινερ να κάνει την ενέργεια και το γύρισμα από δεξιά, τον Κεντίρα να πιάνει την κεφαλιά και τον Ιγκουαΐν να ισοφαρίσει με κοντινή κεφαλιά. Πλέον η μορφή του αγώνα είχε αλλάξει πλήρως, καθώς η Γιουβέντους γυρνούσε με αυτοπεποίθηση την μπάλα, όπως έκανε στο 67’, όταν έκλεψε, ξεκίνησε να κυκλοφορεί την μπάλα στην πλευρά της Τότεναμ, τη γύρισε πίσω μέχρι τον Κιελίνι, με την άμυνα της Τότεναμ να έχει ανέβει πλέον, ο Κιελίνι την έτρεξε λίγα μέτρα και βρήκε με κάθετη πάσα τον Ιγκουαΐν με πλάτη στο τέρμα πολύ μακριά από την εστία, ο οποίος γύρισε προς την εστία και με τρομερή πάσα βρήκε τον Ντιμπάλα στην κίνηση, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ και νίκησε τον Γιορίς για το 2-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο φετινό Champions League, στο 67’.

Η Γιουβέντους πλέον αμυνόταν με άνεση απέναντι στη σοκαρισμένη Τότεναμ, η οποία κατάφερε να απειλήσει μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο, την πρώτη φορά με ένα γύρισμα στη μικρή περιοχή όταν ο Κιελίνι με τρομερή παρέμβαση πήρε την μπουκιά από το στόμα του Σον, και τη δεύτερη στο 89’, όταν η κεφαλιά του Κέιν σταμάτησε στο δοκάρι και ο Μπαρτσάλι απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντεμπελέ, Ντάιερ (74' Λαμέλα), Ερικσεν, Αλι (86' Γιορέντε), Κέιν, Σον.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπενατιά (61' Λιχτστάινερ), Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Ματουιντί (60' Ασαμόα), Κεντίρα, Πιάνιτς, Ντάγκλας Κόστα, Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν (84' Στουράρο).