Κάζο για Γιουνάιτεντ και Μουρίνιο από Σεβίλλη - Free Sunday
Κάζο για Γιουνάιτεντ και Μουρίνιο από Σεβίλλη

Κάζο για Γιουνάιτεντ και Μουρίνιο από Σεβίλλη

 

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν… έμαθε από το πρώτο παιχνίδι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το πλήρωσε με μάλλον ταπεινωτικό αποκλεισμό, αφού έχασε με 2-1 από την Σεβίλλη δεχόμενη 21 τελικές προσπάθειες μέσα στο Ολντ Τράφορντ, με τους Ισπανούς να προκρίνονται στα προημιτελικά του Champions League.

Στο άλλο ζευγάρι που κρίθηκε απόψε η Ρόμα πήρε την πρόκριση επί της Σαχτάρ, καθώς επικράτησε με 1-0 και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα επέστρεψε στα προημιτελικά του Champions League μετά από δέκα χρόνια. Η Σαχτάρ είχε εγκλωβίσει τη Ρόμα, είχε και δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στην πρώτη φάση του δεύτερου ημιχρόνου η Ρόμα άνοιξε το σκορ, όταν από την βαθιά μπαλιά του Στρότμαν από τη σέντρα ο Πιατόφ και οι αμυντικοί του μπερδεύτηκαν και ο Τζέκο με πλασέ έκανε το 1-0, στην πρώτη ευκαιρία της ομάδας του. Η Ρόμα πάτησε πάνω στο προβάδισμά της και θα μπορούσε να το διευρύνει, ενώ στο 78’ η Σαχτάρ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Όρντετς. Παρ’ όλ’ αυτά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ουκρανοί πίεσαν, χωρίς όμως να βρουν το γκολ της πρόκρισης.

Στο Ολντ Τράφορντ, ο Μουρίνιο αποφάσισε να κάνει ό,τι και στο πρώτο παιχνίδι, να παρατάξει μια πολύ αμυντική ομάδα, σε παίκτες και φιλοσοφία, με στόχο να μην δεχτεί γκολ. Στο πρώτο παιχνίδι πήρε το 0-0, ωστόσο η Σεβίλλη ήταν σαφώς ανώτερη και είχε τις ευκαιρίες, με τον Ντε Χέα να προβαίνει σε εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο παιχνίδι, η Σεβίλλη αφέθηκε να κάνει το παιχνίδι της και κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες από το ξεκίνημα, ανέβασε την αυτοπεποίθησή της. Η Γιουνάιτεντ έχασε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 38’ και μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο η Σεβίλλη είχε βρει τα πατήματά της πλέον και το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τις ευκαιρίες.

Η κίνηση του Μουρίνιο, η είσοδος του Πογκμπά αποδείχτηκε ανούσια αφού ο Γάλλος ήταν εκτός τόπου και χρόνου, οπότε η κίνηση που έκρινε το αποτέλεσμα έγινε από τον Μοντέλα στο 72’, όταν πέρασε στον αγώνα τον Μπεν Γεντέρ. Δύο λεπτά αργότερα, σε μια κόντρα με δύο παίκτες της Σεβίλλης απέναντι σε πέντε κόκκινες φανέλες ο Σαράμπια πάσαρε κάθετα στον Μπεν Γεντέρ, ο οποίος έκανε ιδανικό κοντρόλ και πλασέ στην περιοχή, ανοίγοντας το σκορ. Πριν συνέλθει από το σοκ η Γιουνάιτεντ, η Σεβίλλη κέρδισε φάουλ και μετά την πρώτη κεφαλιά ο Μπεν Γεντέρ πήρε με περίεργο τρόπο τη δεύτερη και με… ακόμα πιο περίεργο τρόπο η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα στο 78', προκαλώντας το απόλυτο σοκ στην Γιουνάιτεντ. Ο Λουκάκου μείωσε στο 84' μετά από εκτέλεση κόρνερ σε 2-1 αλλά δεν υπήρχε επιστροφή για τη Γιουνάιτεντ.