Πειθαρχική δίωξη με βαρύτατες κυρώσεις για Σαββίδη και ΠΑΟΚ - Free Sunday
Πειθαρχική δίωξη με βαρύτατες κυρώσεις για Σαββίδη και ΠΑΟΚ

Πειθαρχική δίωξη με βαρύτατες κυρώσεις για Σαββίδη και ΠΑΟΚ

 

Πειθαρχική δίωξη κατά του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για παράβαση του πειθαρχικού κώδικα για παράβαση του άρθρου 19 περί απειλών, άσκησε ο Εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Οι ποινές για παράβαση του συγκεκριμένου άρθρου προβλέπουν την τιμωρία του προσώπου, δηλαδή του κ.Σαββίδη με αποκλεισμό 3-5 ετών απί τα γήπεδα, ενώ για την ομάδα ξεκινούν από τιμωρία της έδρας και αφαίρεση βαθμών και φτάνουν μέχρι τον υποβιβασμό.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε έχει ως εξής:

«Ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

 Το άρθρο 19 προβλεπει τα εξής:

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,
β. αφαίρεσης βαθμών και
γ. υποβιβασμός ομάδας».