O Μέσι δεν άφησε περιθώρια στην Τσέλσι - Free Sunday
O Μέσι δεν άφησε περιθώρια στην Τσέλσι

O Μέσι δεν άφησε περιθώρια στην Τσέλσι

Σε ένα παιχνίδι που ο αφηνιασμένος Μέσι πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ του στο Champions League και στη συνέχεια το 100ο του στη διοργάνωση, η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-0 την Τσέλσι και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Μπάγερν νίκησε και πάλι την Μπεσίκτας, με 3-1 (59’ Λοβ – 18’ Αλκάνταρα, 46’ αυτ. Γκιονιούλ, 84’ Βάγκνερ) αυτή τη φορά, στην Κωνσταντινούπολη, για να προκριθεί στους «8» του Champions League με συνολικό σκορ 8-1.

Στο Καμπ Νόου, μόλις στο 2’ ο Μέσι πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ του στη διοργάνωση, όταν πήρε την μπάλα στα δεξιά, έδωσε στον Ντεμπελέ και ξεκίνησε την κίνησή του για να παίξουν το ένα-δύο, όμως η μπάλα κόντραρε, κατέληξε στον Σουάρες που με τη μία και το τακουνάκι βρήκε τον Μέσι στην κίνησή του και εκείνος πλάσαρε από πολύ πλάγια θέση κάτω από τα πόδια του Κουρτουά: ήταν ο μοναδικός τρόπος για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα και το 1-0 ήταν γεγονός. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να πιέζει και στο 22’ ο Μέσι έκλεψε στο κέντρο, με δύο αγγίγματα στην μπάλα απέφυγε δύο αντιπάλους και έφτασε στα όρια της περιοχής και στα αριστερά, έκοψε και περίμενε τους συμπαίκτες του, οπότε πάσαρε στον αφύλακτο Ντεμπελέ στην απέναντι πλευρά της περιοχής, ο οποίος κοντρόλαρε και με δυνατό διαγώνιο σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ για την Μπαρτσελόνα.

Η Τσέλσι είχε ένα δοκάρι από εκτέλεση φάουλ του Μάρκος Αλόνσο, δημιούργησε ευκαιρίες και φάνηκε πως θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ που θα την επανέφερε στη διεκδίκηση της πρόκρισης (μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα), ωστόσο εκείνο που ήρθε τελικά ήταν το 3-0 για την Μπαρτσελόνα, όταν έγινε η μπαλιά στον Μέσι που έμπαινε από αριστερά στην περιοχή και εκείνος και πάλι από πλάγια θέση και πάλι κάτω από τα πόδια του Κουρτουά έκανε το 3-0.