Ο παρατηρητής διαιτησίας του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θεωρεί ότι το γκολ έπρεπε να μετρήσει και ρίχνει ευθύνες σε Κομίνη-Ποντίκη - Free Sunday
Ο παρατηρητής διαιτησίας του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θεωρεί ότι το γκολ έπρεπε να μετρήσει και ρίχνει ευθύνες σε Κομίνη-Ποντίκη

Ο παρατηρητής διαιτησίας του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θεωρεί ότι το γκολ έπρεπε να μετρήσει και ρίχνει ευθύνες σε Κομίνη-Ποντίκη

Ξεκάθαρη θέση για το γκολ που σημείωσε ο ΠΑΟΚ στο 89’ του ντέρμπι με την ΑΕΚ και το οποίο, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη, οδήγησε στη διακοπή του πρωταθλήματος, πήρε ο παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα της Τούμπας.

Ο Μιχάλης Καλαθενός, λοιπόν, στην έκθεσή του υποστηρίζει ότι το γκολ ήταν κανονικό και επιρρίπτει ευθύνες τόσο στον διαιτητή της αναμέτρησης Γιώργο Κομίνη όσο και στον βοηθό του Κωνσταντίνο Ποντίκη. Η έκθεση έχει παραδοθεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) από τις αρχές της εβδομάδας και σύμφωνα με τα αναγραφόμενα σε αυτή οι Κομίνης και Ποντίκης αναμένεται να παραπεμφθούν.

Σύμφωνα με το sdna.gr ο κ. Καλαθενός θεωρεί στην έκθεσή του πως το γκολ έπρεπε να μετρήσει επειδή ο Μαουρίτσιο δεν επηρεάζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα της ΑΕΚ Μπάρκα, ούτε του δημιούργησε πρόβλημα στην προσπάθειά του να αποκρούσει, ούτε επηρέασε με την κίνησή του άλλον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

Χαρακτηρίζει υποδειγματική για 89 λεπτά τη διαιτησία του Κομίνη, αλλά θεωρεί πως του αναλογεί πολύ μεγάλη ευθύνη για όσα ακολούθησαν: ότι αφενός κακώς ακύρωσε το γκολ αρχικά και στη συνέχεια, όταν αποφάσισε στα αποδυτήρια να το κατακυρώσει, δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να το κατακυρώσει αλλά έμεινε στα αποδυτήρια. Σύμφωνα με την έκθεση του κ. Καλαθενού ο βοηθός Ποντίκης ελέγχεται για το γεγονός πως αρχικά κατευθύνθηκε προς τη σέντρα, δείχνοντας ότι το γκολ θα μετρούσε, στη συνέχεια άλλαξε την απόφασή του και όλη αυτή η αναποφασιστικότητα συνέβαλε στα όσα ακολούθησαν.