Το ντέρμπι στην ΑΕΚ, αφαίρεση 3+2 βαθμών για τον ΠΑΟΚ, 3 χρόνια εκτός γηπέδων για τον Σαββίδη - Free Sunday
Το ντέρμπι στην ΑΕΚ, αφαίρεση 3+2 βαθμών για τον ΠΑΟΚ, 3 χρόνια εκτός γηπέδων για τον Σαββίδη

Το ντέρμπι στην ΑΕΚ, αφαίρεση 3+2 βαθμών για τον ΠΑΟΚ, 3 χρόνια εκτός γηπέδων για τον Σαββίδη

Βαριά όπως αναμενόταν ήταν η ποινή στον ΠΑΟΚ και στον Ιβάν Σαββίδη, η εισβολή του οποίου στον αγωνιστικό χώρο στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ οδήγησε στη διακοπή της αναμέτρησης.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου ο αγώνας της 25ης αγωνιστικής κατακυρώνεται υπέρ της ΑΕΚ με σκορ 3-0, από τον ΠΑΟΚ αφαιρούνται τρεις βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, θα δώσει τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 63.000 ευρώ.

Στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια (και 100.000 ευρώ πρόστιμο) και στον τεχνικό διευθυντή Λούμπος Μίχελ για 90 ημέρες (και 15.000 ευρώ πρόστιμο).

Οι ποινές είναι εφέσιμες, συνεπώς οι υποθέσεις θα κριθούν οριστικά στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ.   

Eπιπλέον, για τα επεισόδια μεταξύ παικτών και με τη συμμετοχή ανθρώπων των πάγκων στον αγώνα της 24ης αγωνιστικής μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ, επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και στον φροντιστή της ομάδας Ιορδάνη Μελετλίδη ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για 45 ημέρες και 5.000 ευρώ πρόστιμο επειδή εξύβρισε τον διαιτητή και τους βοηθούς του.

Παράλληλα, για τα επεισόδια των οπαδών του ΠΑΟΚ στον εξωτερικό χώρο της Τούμπας μετά την μη τέλεση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 20η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ έπεσε στα «μαλακά», καθώς του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.  

Τέλος, βγήκε και η απόφαση του -τριτοβάθμιου οργάνου- Διαιτητητικού Δικαστηρίου για τη μη τέλεση του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός ζητούσε να επανέλθει και η ποινή αφαίρεσης βαθμών στον ΠΑΟΚ (την οποία αναίρεσε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο), ενώ ο ΠΑΟΚ ζητούσε την ακύρωση όλων των ποινών και τον ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής της αναμέτρησης. Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε αμφότερες τις προσφυγές, με τον αγώνα να κατακυρώνεται οριστικά υπέρ του Ολυμπιακού με σκορ 3-0 και τον ΠΑΟΚ να καλείται να πληρώσει πρόστιμο 20.000 ευρώ, χωρίς να του αφαιρεθούν βαθμοί.