Πρωταθλήτρια σε αναμονή η ΑΕΚ, 3-0 τον Παναθηναϊκό - Free Sunday
Πρωταθλήτρια σε αναμονή η ΑΕΚ, 3-0 τον Παναθηναϊκό

Πρωταθλήτρια σε αναμονή η ΑΕΚ, 3-0 τον Παναθηναϊκό

Mε εμφάνιση πρωταθλήτριας σε αναμονή η ΑΕΚ νίκησε άνετα όσο και πειστικά με 3-0 τον Παναθηναϊκό και ξεπέρασε ένα από τα μεγαλύτερα εναπομείναντα εμπόδια στον δρόμο της για τον τίτλο, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν πλέον.

Πλέον η ΑΕΚ έφτασε τους 57 βαθμούς έναντι 55 του ΠΑΟΚ και 54 του Ολυμπιακού, εν αναμονή και της έφεσης που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ στην πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί για τη διακοπή της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Αν δεν αλλάξει κάτι στην έφεση, που είναι και το πιθανότερο, η ΑΕΚ θα έχει απόσταση 8 βαθμών από τον ΠΑΟΚ, καθώς εκκρεμεί η κατακύρωση του αγώνα υπέρ της και η αφαίρεση τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν προϊδέαζε για την εύκολη της ΑΕΚ, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα, άφησε την κατοχή στην ΑΕΚ αλλά πίεζε σωστά, έκλεβε μπάλες και έβγαινε στην αντεπίθεση. Είχε μία καλή ευκαιρία στο 7’ όταν στην ωραία ενέργεια και το σουτ του Κουλιμπαλί απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπάρκας, με την ΑΕΚ να έχει μια καλή στιγμή στο 13’, από την λάθος εκτίμηση του Κολοβέτσιου την οποία διόρθωσε αμέσως μετά με την προβολή του στο σουτ του Αραούχο.

Η ΑΕΚ άρχισε να ανεβαίνει στη συνέχεια και από τη στιγμή που βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας έπεσε και ο ρυθμός της αναμέτρησης μετά το πρώτο τέταρτο, ενώ με τη συμπλήρωση του ημιώρου Χουλτ και Κουλιμπαλί είχαν μια σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι στον αέρα, με τον Σουηδό να ματώνει και να κάνει ράμματα προκειμένου να συνεχίσει.

4422957

Στην αμέσως επόμενη φάση έγινε μια βαθιά μπαλιά προς τον Αραούχο λίγο έξω από την περιοχή, εκείνος κοντρόλαρε δημιουργώντας παράλληλα λίγο χώρο από τον Ινσούα, όσον ακριβώς του χρειαζόταν για να πιάσει ένα εντυπωσιακό σουτ με το αριστερό και να κάνει το 1-0, στο 30’.

4422984

Και αφού η ΑΕΚ «ξεκλείδωσε» το ματς γρήγορα όλα έγιναν πιο εύκολα, καθώς ο Ινσούα αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη στο 35’ και αποβλήθηκε, με τον Αργεντίνο να βγαίνει εκτός εαυτού, καθώς δέχτηκε δύο κάρτες σε δύο φάουλ που έκανε, η δεύτερη υπερβολική.

4422687

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με φάση το δεύτερο ημίχρονο, στο 51’ όταν ο Βράνιες έκοψε τον Μουνιέ και η ΑΕΚ απάντησε με γκολ ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Χουλτ έκανε την ενέργεια και τη σέντρα από αριστερά, ο Βλαχοδήμος απομάκρυνε αλλά ο Γκάλο πήρε την μπάλα χωρίς αντίπαλο μπροστά του και με σουτ έκανε το 2-0.

Τα πάντα είχαν κριθεί πλέον, ο Χριστοδουλόπουλος έκανε μια φανταστική ενέργεια αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι από το σουτ του στο 58’, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε το σουτ του Μπακασέτα στο 67’ και από την εκτέλεση του κόρνερ ήρθε το 3-0, με κεφαλιά του Αραούχο στο δοκάρι και δεύτερη προσπάθεια του Αργεντίνου στην επαναφορά.

4423084

Η ΑΕΚ επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της και πλέον απομένουν τέσσερις αγώνες να την χωρίζουν από τον τίτλο, που θα είναι το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της αναμέτρησης ήταν ότι ο Βράνιες κατάφερε να ολοκληρώσει το 90λεπτο δεχόμενος μόνο μία κίτρινη κάρτα (στο 60’ για φάουλ στον Δώνη): στο πρώτο ημίχρονο έπεσε με τα δύο πόδια στον Δώνη, δεν δόθηκε ούτε καν φάουλ, όχι κίτρινη, ενώ στο 62’ δόθηκε φάουλ για αγκωνιά του στον Δώνη αλλά όχι και κίτρινη.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Χουλτ, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Κονέ (77' Γαλανόπουλος), Γκάλο, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (63' Μασούντ), Αραούχο (84' Γιακουμάκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Ινσούα, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε (73' Οικονόμου), Μουνιέ (62' Λουτσιάνο), Λουντ, Κουλιμπαλί, Δώνης (73' Μυστακίδης).