Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα - Free Sunday
Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα

Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα

Η Λίβερπουλ πήρε το ρίσκο και της βγήκε, διαλύοντας για ένα ημίχρονο τη Σίτι και καταφέρνοντας να κρατήσει μέχρι τέλους το 3-0.

Ένα αποτέλεσμα που της δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης, αλλά δεν της εξασφαλίζει από τώρα την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League καθώς απέναντί της βρίσκεται μία ομάδα από το ίδιο πρωτάθλημα και σαφώς ανώτερη ποιοτικά. Από την άλλη πλευρά η Λίβερπουλ αποδεικνύεται ο… κακός μπελάς της εξαιρετικής φετινής ομάδας του Γκουαρδιόλα, καθώς ήταν και αυτή που της έσπασε το αήττητο -και πάλι στο Άνφιλντ- και δικαιούται να πιστεύει ότι θα βρεθεί στα ημιτελικά.

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι η Μπαρτσελόνα ήταν καλή μετά το πρώτο τέταρτο αλλά όχι εξαιρετική, η Ρόμα την κόντραρε αλλά παράλληλα πέτυχε… δύο αυτογκόλ, με συνέπεια να ηττηθεί με 4-1. Το κακό ξεκίνησε στο 38’, όταν ο Ντε Ρόσι στην προσπάθειά του να κόψει την πάσα προς τον Μέσι πλάσαρε στην κίνηση τον Άλισον και άνοιξε το σκορ. Στο 55’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ με κοντινή πάσα η φάση εξελίχτηκε και ο Ράκιτιτς σέντραρε, με τον Μανωλά να κόβει με τάκλιν προ του Ουμτιτί, την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να επιστρέφει, να περνά από τον Ουμτιτί, να βρίσκει στο γόνατο του Μανωλά και να καταλήγει στα δίχτυα. Αμέσως μετά στο 59’ η Μπαρτσελόνα πέτυχε το μοναδικό… κανονικό της γκολ στην αναμέτρηση, όταν ο Μέσι άνοιξε την αντεπίθεση από δεξιά, έβγαλε στην απέναντι πλευρά της περιοχής με το εξωτερικό, ο Σουάρες πλάσαρε, ο Άλισον απέκρουσε και ο Πικέ από κοντά έκανε το 3-0. Στη συνέχεια η Ρόμα έβγαλε κάποιες φάσεις που απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν, μείωσε σε 3-1 με τον Τζέκο στο 80’, αλλά ένα τραγικό λάθος στην άμυνα της Ρόμα έστρωσε την μπάλα στον Σουάρες που πέτυχε το 4-1.

Στο Άνφιλντ, η Σίτι έδειξε να πατάει καλύτερα στο ξεκίνημα αλλά αυτό αποδείχτηκε ψευδαίσθηση, καθώς η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ στο 12’, όταν ο Σαλάχ άνοιξε την αντεπίθεση, ο Φιρμίνο πλάσαρε αδύναμα, αλλά ο Κομπανί έκανε το λάθος και ο Σαλάχ από κοντά άνοιξε το σκορ. Στο 20’ η άμυνα της Σίτι απέτυχε να καθαρίσει τη φάση μετά το κλέψιμο που έκανε, από το κλέψιμο της Λίβερπουλ η μπάλα πήγε στον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, ο οποίος βρισκόταν κεντρικά έξω από την περιοχή, πιάνοντας ένα τρομερό σουτ που άφησε άναυδο τον Έντερσον. Με την Λίβερπουλ να συνεχίζει να βάζει ένα γκολ ανά δεκάλεπτο, ο Σαλάχ κινήθηκε στα δεξιά της περιοχής στο 31’, βρήκε στην κίνηση με την σέντρα του τον Μανέ, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 3-0. Με την Σίτι να έχει χάσει την ψυχραιμία της κάθε επίθεση της Λίβερπουλ μύριζε γκολ μέχρι να λήξει το ημίχρονο.

Παρ’ ότι η Λίβερπουλ δεν άντεχε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, η Σίττι δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το σοκ του πρώτου ημιχρόνου, δεν απείλησε ποτέ και η Λίβερπουλ κράτησε μέχρι το τέλος το εντυπωσιακό 3-0.