Η ΕΠΟ σπεύδει να αναλάβει τώρα δεσμεύσεις για να αποφύγει το ποδοσφαιρικό grexit - Free Sunday
Η ΕΠΟ σπεύδει να αναλάβει τώρα δεσμεύσεις για να αποφύγει το ποδοσφαιρικό grexit

Η ΕΠΟ σπεύδει να αναλάβει τώρα δεσμεύσεις για να αποφύγει το ποδοσφαιρικό grexit

Επιστολή με την οποία θα προσπαθήσει να καθησυχάσει την FIFA αναφορικά με την πρόθεση της να θέσει εκτός διεθνών διοργανώσεων το ελληνικό ποδόσφαιρο α[ποφάσισε να στείλει η ΕΠΟ μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γραμμένους.

Στην επιστολή, η ΕΠΟ προσφέρεται να αναλάβει πέντε δεσμεύσεις:

  • Σύσταση επιτροπής που θα συνεδριάζει στις αρχές κάθε εβδομάδας και θα παραπέμπει πειθαρχικά όσους κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις ή αναρτήσεις στα social media.
  • Σύντμηση ημερομηνιών για τις εκδικάσεις των δικαστικών υποθέσεων από τα αρμόδια όργανα, με παραπομπή στο Πρωτοδικείο ή το Εφετείο για όποιον δικαστή χορηγεί πάνω από μια αναβολή σε υπόθεση δίχως να συντρέχει σημαντικός λόγος.
  • Σύσταση σε συνεργασία με την FIFA επιτροπής παρακολούθησης που θα απαρτίζεται από ανθρώπους της παγκόσμιας και της ελληνικής ομοσπονδίας και η οποία θα ασχολείται με το ελληνικό πρωτάθλημα της Super League.
  • Παρουσίαση των ποινών από τιμωρίες κεκλεισμένων των θυρών μέχρι και αφαίρεσης βαθμών, που επιβλήθηκαν εφέτος στους «μεγάλους».

Η διοίκηση της ΕΠΟ θα επικαλεστεί ακόμη ότι ανέλαβε καθήκοντα τον προηγούμενο Αύγουστο, δίχως περιθώρια παρέμβασης στους κανονισμούς, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν από το προηγούμενο καθεστώς, αλλά και πως ο έλεγχος της διαιτησίας εξακολουθεί να ανήκει στην παγκόσμια ομοσπονδία και η ΕΠΟ δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης.